Proiect - Pensiune turistica

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.67

nivel: Facultate

Diminuarea nivelului de saracie a populatiei, prin exploatarea factorilor naturali si valorificarea la nivel superior a resurselor locale,

Crearea de noi locuri de munca, cu personaal din zona, scolarizat prin cursuri de calificare in servicii turistice,Dezvoltarea localitatii prin atragerea de noi investitii, avand in vedere amplasarea intr-un cadru natural deosebit ain imediata ap[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proiect - Pensiune turistica

Diminuarea nivelului de saracie a populatiei, prin exploatarea factorilor naturali si valorificarea la nivel superior a resurselor locale,

Crearea de noi locuri de munca, cu personaal din zona, scolarizat prin cursuri de calificare in servicii turistice,Dezvoltarea localitatii prin atragerea de noi investitii, avand in vedere amplasarea intr-un cadru natural deosebit ain imediata apropiere a unui oras,Promovarea si dezvoltarea valorilor locale.

Justificarea proiectului
Proiectul este necesar pentru ridicarea nivelului de trai, prin:
Exploatarea resurselor turistice, cadrul natural si entropic, existenta monumentelor istorice, manastiri din sec. XV - XVI.
Promovarea localitatii in care se afla monumente istorice si un cadru natural deosebit.

In zona sunt foarte putine pensiuni clasificate care nu fac fata afluxului mare de turisti.Localiatea este vizitata de foarte multi turisti din tara si din strainatate.Mitropolia Moldovei poate creste numarul turistilor prin crearea de programe la o scara mai mare.
Agentiile de turism pot oferi o mai mare disponibilitate in ceea ce priveste cazarea din zona.

Scop
Scopul consta in construirea unei pensiuni turistice cu 12 camere la nivel de trei margarete, a 2-4 locuri si 5 case de vacanta construite si dotate in stil traditional cu cate 2 camere a cate 2 locuri, restaurant, sala de mese, sala multifunctionala ( conferinte, discoteci, etc. ), un spatiu pentru agrement cu teren multifunctional ( fotbal, baschet, tenis, volei, diverse jocuri), un spatiu destinat copiilor dotat corespunzator, piscina, sala pentru acces la internet.

Obiective
Cresterea potentialului economic al zonei, prin atragerea de turisti si asigurarea de servicii de cazare, alimentatie, petrecere a timpului liber, cunoastere a traditiilor locale.
Crearea de oportunitati de odihna si de recreere pentru turistii sositi in zona.Cunoasterea de catre turisti a istoriei locului, cu punerea in valoare a monumentelor istorice.

Descrierea proiectului
Pensiunea este amplasata in satul Vanatori, com. Vanatori, jud. Neamt, la aproximativ 50 m de drumul judetean Vanatori - Tg. Neamt, pe un teren proprietate SC "Diana SRL", in suprafata de 8000 mp.
Comuna Vanatori se afla la 5 km de orasul Tg. Neamt, la 50 km de municipiul Piatra Neamt, la 110 km de municipiul Iasi si la 500 km de Bucuresti.

Pensiunea turistica se incadreaza in stilul arhitectonic local, fiind in regim D-P+1+M, la un standard de trei margarete.Are capacitate de cazare 52 de locuri, dispuse astfel: 4 camere pentru 4 persoane, 18 camere pentru 2 persoane.La acestea se mai adauga un restaurant pentru 80 de persoane, o sala de conferinte pentru 20 de persoane, o sala multifunctionala (conferinte/discoteca/intruniri) pentru 80 de persoane.

Pentru buna functionare a pensiunii trebuie angajat personal calificat ( receptioner, camerista, bucatar, 2 ospatari ).Personalul va fi recrutat cu ajutorul Agentiei Judetene pentru ocuparea fortei de munca.Acesta va fi pregatit de o firma specializata.

Echipa care se va ocupa de acest proiect este formata din cei 4 asociati ai societatii "Diana" SRL, Cirlan Cezar, Cirlan Lucian, Cirlan Toma si Cirlan Silvia, la care se vor adauga alte persoane, dupa necesitati.

Etape:
Pe baza certificatului urbanistic ( CU ) se intocmeste planul urbanistic zonal ( PUZ ) - cu implicarea factorilor locali ( primarie ) si centrali ( CJ ).
Angajarea unei firme specializate care sa intocmeasca proiectul si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de constructie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.