Programul Terra

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.67

nivel: Liceu

Modalitatea de reproducere, de fapt, de fabricare de noi semeni ai speciei, consta in racordul unui corp somatic obtinut prin clonarea celulelor somatice rezultate prin proiectarea lantului A.D.N.M.P., cu un corp spiritual compatibil genetic, obtinut in urma unor programe de inginerie genetica standardizate, aplicate unor populatii "primitive", ce locuiesc pe planete tip Terra. Programele de ingin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programul Terra

Modalitatea de reproducere, de fapt, de fabricare de noi semeni ai speciei, consta in racordul unui corp somatic obtinut prin clonarea celulelor somatice rezultate prin proiectarea lantului A.D.N.M.P., cu un corp spiritual compatibil genetic, obtinut in urma unor programe de inginerie genetica standardizate, aplicate unor populatii "primitive", ce locuiesc pe planete tip Terra. Programele de inginerie genetica LE ofera pe langa cea mai ieftina modalitate de reproducere, o evolutie genetica rapida, din treapta in treapta, marca A.D.N. a supercivilizatiei evoluand in paralel cu marca genetica a programelor de inginerie genetica. Dintr-un nod filogenetic comun, s-au desprins ramuri intregi de fiinte inteligente nascute fiecare din programe de inginerie genetica distincte. Fiintele astfel obtinute, numite in Biblie ingeri, beneficiaza de terapie genetica inca din procesul de fabricatie, astfel incat reusesc sa traiasca aproximativ 1000 de ani pamantesti.

Supercivilizatile din Galaxie au renuntat de asemenea, la locuirea unor planete. Intreaga lor activitate se desfasoara intr-o temporalitate, pentru noi, aberanta, in statii spatiale enorme ce le ofera multiple avantaje. Scrierile de mai sus descriu doua astfel de statii realizate tehnic asemanator, discutate in cartea mea. Intre avantajele oferite de "traiul galactic" se numara posibilitatea stapanirii factorului timp. Jocul distorsiunilor temporale face ca un program de inginerie genetica initiat pe o planeta tip Terra sa dureze din punctul lor de vedere maximum sute de ani, in timp ce pentru observatorul timpului linear terestru, acelasi program dureaza intre 4000 si 6000 de ani.

Terra este, se pare, proprietatea unor supercivilizatii ce practica cicluri economice de productie de corpuri spirituale compatibile genetic cu ele. Actualul program, in a carui coada ne aflam este, se pare, al cincilea. Biblia prezinta magistral actualul program ce se desfasoara intre Potop si Apocalipsa si il incadreaza intre alte doua programe vag descrise. Alte scrieri vechi sau mituri amintesc mai clar cele patru programe trecute. Progresul inregistrat in genetica ne ajuta sa intelegem astazi actiunile trecute ale fiintelor extraterestre pe Terra.

Daca in anii '80 -'90 se estima ca genomul uman contine aproximativ 100.000 de gene, astazi, cu ajutorul decisiv al informaticii, putem sa estimam cu mai multa exactitate acest numar; putem sa analizam destul de fidel harta genetica a unui individ. Proiectul Genomul Uman aflat in desfasurare isi propune sa analizeze intreaga secventa a genelor umane. Pana in anul 1999 erau mai multe estimari asupra numarului de gene, situate in plaja de la 50.000 la 200.000 de gene. In decembrie 1999, dupa ce la Centrul Sanger s-a determinat secventa cromozomului 22, s-a facut prima estimare mai aproape de realitate privind numarul total de gene - intre 30.000 si 40.000.

In principal, doua centre de cercetari isi disputa cursa cartografierii hartii genetice a omului: Celera Genomics din Maryland si International Human Genome Sequencing Consortium. In februarie 2001 ambele centre de studii estimau numarul de gene umane la 32.000, plus sau minus cateva mii (28.000 - 35.000). Pana la 15 iulie 2001 se reusise determinarea completa a secventelor cromozomilor 21, 15 si 19 si a unor procente variabile din ceilalti cromozomi (47,1% din totalul genomului). Cu cat inaintam, estimarea va fi mai exacta, iar noi mai nedumeriti sub anumite aspecte. Se asteapta ca secventa sa fie completa in cursul anului 2003.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.