Programul Phare 2004 Coeziune economica si sociala

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Luand in considerare aceste practici curente, este clar faptul ca sistemul de gestionare a deseurilor din Romania necesita imbunatatiri substantiale in vederea conformarii cu cerintele noilor reglementari nationale si europene. Aplicarea unui sistem durabil privind gestionarea deseurilor implica schimbari majore in practicile actuale. Implementarea unor astfel de schimbari se va putea realiza cu s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programul Phare 2004 Coeziune economica si sociala

Luand in considerare aceste practici curente, este clar faptul ca sistemul de gestionare a deseurilor din Romania necesita imbunatatiri substantiale in vederea conformarii cu cerintele noilor reglementari nationale si europene. Aplicarea unui sistem durabil privind gestionarea deseurilor implica schimbari majore in practicile actuale. Implementarea unor astfel de schimbari se va putea realiza cu succes numai prin implicarea intregii societati: persoane fizice, in calitate de utilizatori, intreprinzatori, institutii socio-economice si autoritati publice.

Se anticipeaza faptul ca imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor in regiuni va avea un impact benefic asupra turismului. La ora actuala, in majoritatea zonelor cu potential turistic nu sunt puse la punct sisteme organizate de colectare si/sau transport deseuri. Implementarea unor sisteme de colectare in aceste zone poate avea un impact semnificativ asupra reliefului si asupra obiectivelor culturale. Regiunile atractive din punct de vedere al turismului care isi pun la punct un sistem de gestionare a deseurilor pot deveni modele de urmat pentru alte regiuni din Romania.

Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor mentioneaza inexistenta unui sistem municipal selectiv de colectare a deseurilor ca fiind una dintre problemele principale ale gestionarii deseurilor. Generarea unor cantitati semnificative de deseuri fara a lua in considerare posibilitatea reciclarii acestora, sau pe cea a recuperarii de energie, nu este in concordanta cu principiile dezvoltarii durabile. La ora actuala, in Romania exista posibilitati limitate de sortare si colectare a diferitelor tipuri de materiale provenind din deseuri, la care se adauga, ca un factor important, numarul limitat al agentilor economici dispusi sa recicleze aceste materiale sortate.

Pornind de la schema de investitii Phare 2003 CES implementata in Regiunea Centru si de experienta dobandita in cadrul ei, programul Phare CES a fost ajustat si extins intr-un program multi-anual de investitii in domeniul mediului la nivel national, pentru toate regiunile, asa cum se mentioneaza in Planul National de Dezvoltare cu referire la prioritatile si masurile de mediu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.