Programul Phare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

implementarea elementelor acquis-ului comunitar privind excluderea sociala si sidcriminarea etnica, incorporarea experientei europene in domeniul serviciilor institusiilor administratiei publice locale. Integrarea partenerilor apartinand organizatiei partenere in colectivul si problematica municipalitatii clujene. Dezvoltarea capacitatii de planificare si evaluare a nevoilor cetatenilor etniei r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programul Phare

implementarea elementelor acquis-ului comunitar privind excluderea sociala si sidcriminarea etnica, incorporarea experientei europene in domeniul serviciilor institusiilor administratiei publice locale. Integrarea partenerilor apartinand organizatiei partenere in colectivul si problematica municipalitatii clujene. Dezvoltarea capacitatii de planificare si evaluare a nevoilor cetatenilor etniei roma.

Activitatile principale prin care se doreste atingerea obiectivelor de mai sus, sunt urmatoarele:diseminarea informatiilor privitoare la serviciile oferite de municipalitate in randul comunitatii roma din municipiul Cluj-Napoca Deschiderea unui birou de consiliere destinat cetatenilor de etnie roma unde acestia vor primi pe langa informatii specifice si ajutor pentru redactarea cererilor, memoriilor si petitiilor pe care le adreseaza municipalitatii.

Sesiuni informative adresate liderilor comunitatii roma cu privire la drepturile omului /discriminare etnica drepturi egale pentru minoritatea roma. Campanie in mass media de informare a opiniei publice in legatura cu drepturile minoritatii roma, accesul lor la informatiile municipalitatii. Crearea unei baze de date cu informatii specifice: date statistice, medicale educationale, cerereri de locuri de munca, care sa fie folosita pe parcursul acestui proiect sau al altora, viitoare.

Pentru buna desfasurare acestei activitati s-a beneficiat de aportul profesional al expertului consultant in dezvoltare organizationala.
Pe parcursul sedintelor au fost tratate urmatoarele subiecte: lucru in echipa, termene limita, responsabilitati, seriozitate, participare activa, cunoasterea si autocunoasterea membrilor, comunicare, interactiune, empatie, aplicare chestionare.

Chestionarul final a activitatii 1 a condus la concluzia ca echipa poate functiona bine. Cu toate ca impartirea responsabilitatilor pentru grupul de lucru a fost realizata din primele sedinte, activitatea de adunare de date privind grupul tinta a durat mai mult timp. In final, sintetizarea informatiilor obtinute a fost realizata, trecandu-se la etapizare si stabilirea locatiilor pentru fiecare membru al grupului de lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.