Programul Erasmus

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.77

nivel: Facultate

Stabilirea duratei stagiului se face de catre facultatea in care studiati, in functie de suma disponibila si de intelegerile prealabile cu universitatile partenere. Este necesar ca perioadele de studii sa se finalizeze cu sesiuni de examene. Un alt element de luat in considerare este cazarea; daca doriti sa beneficiati de camin, este bine sa contactati din timp oficiile responsabile, pentru a afla[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programul Erasmus

Stabilirea duratei stagiului se face de catre facultatea in care studiati, in functie de suma disponibila si de intelegerile prealabile cu universitatile partenere. Este necesar ca perioadele de studii sa se finalizeze cu sesiuni de examene. Un alt element de luat in considerare este cazarea; daca doriti sa beneficiati de camin, este bine sa contactati din timp oficiile responsabile, pentru a afla daca acest lucru este in general posibil, daca trebuie platit un avans, cand si sub ce forma, etc.

Sub egida ERASMUS nu puteti pleca decat o data in viata, pe durata maxima a unuia si aceluiasi an universitar. Anul ERASMUS se incheie la 30 septembrie.Sunt posibile prelungirile? Eventualitatea acestor prelungiri se va discuta dupa ce plecati, prin e-mail, cu Biroul pentru Programe Comunitare (ERASMUS) al universitatii noastre. Ele nu sunt excluse, dar finantarea lor va revine integral.

Puteti calatori in mai multe tari? Da, daca facultatea dv. are astfel de acorduri prealabile, dar pentru nu mai putin de 3 luni la aceeasi universitate, si numai in aceeasi specializare universitara (ducand la aceeasi diploma). Stagiile de practica, inclusiv in intreprinderi, pot fi incluse in calatoria de studii. Cum va pregatiti pentru selectie?

Hamburg sau Padova? Nu e neaparat necesar sa va faceti o idee imuabila despre destinatia dv. La urma urmei, aveti si contracandidati. Dar, la selectie, e nevoie sa stiti care sunt destinatiile posibile, ce ati putea studia acolo, cam cat ar costa fiecare optiune, in ce perioada se va desfasura deplasarea, si cum ati putea face rost de banii necesari pentru a completa subventia ERASMUS. Stagiile de studii pot avea loc numai in universitatile cu care facultatea dv. a stabilit o intelegere prealabila.

Cu alte cuvinte, la selectie e nevoie sa aveti un proiect de mobilitate, in care exista doua componente esentiale, calendarul si bugetul. Selectia pentru mobilitati ERASMUS are loc in luna martie (pentru stagii incepand cu anul academic urmator), la nivelul facultatilor, conform criteriilor de eligibilitate si de selectie hotarate de Consiliul National SOCRATES (MEC) si criteriilor proprii fiecarei facultati.

Criterii de eligibilitate: cetatenie romana, calitate de student/masterand/doctorand, absolvirea primului an de studii, cunoasterea unei limbi straine. Criterii generale de selectie: rezultate academice bune in anul universitar anterior, pregatirea unui CV si a unei scrisori de intentie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.