Programele de aplicatie Microsoft Office

1x punct

categorie: Informatica

nota: 9.61

nivel: Liceu

3.1.1. Ce este aplicatia Word?
Aplicatia Word ofera posibilitatea de a formata textul asa cum se doreste; se pot folosi caractere (fonturi) diferite pentru titluri si subtitluri, se pot folosi culori diferite pentru texte, si fonturi de diferite dimensiuni, iar daca la sfarsit rezultatul nu este multumitor se poate schimba totul foarte repede. Acest lucru ar fi imposibil de realizat cu o m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programele de aplicatie Microsoft Office

3.1.1. Ce este aplicatia Word?
Aplicatia Word ofera posibilitatea de a formata textul asa cum se doreste; se pot folosi caractere (fonturi) diferite pentru titluri si subtitluri, se pot folosi culori diferite pentru texte, si fonturi de diferite dimensiuni, iar daca la sfarsit rezultatul nu este multumitor se poate schimba totul foarte repede. Acest lucru ar fi imposibil de realizat cu o masina de scris.

3.1.2. Documente Word
a.Cum se deschide aplicatia Word
Exista mai multe posibilitati pentru a deschide aplicatia Word, dar cele mai usoare modalitati de lansare ale aplicatiei sunt:
a) pornind de la butonul Start, selectand aplicatia Word din meniul de Programs;
b) selectand comanda New Office Document din meniul derulat la apasarea butonului de Start.

b.Spatiul de lucru
Inainte de a incepe lucrul cu documente Word este bine sa va familiarizati cu spatiul de lucru.Butoanele de pe bara de nume, din partea dreapta-sus, va ajuta sa:
- minimizati fereastra (sa o coborati pe Taskbar) apasand pe butonul Minimize ;
- restabiliti dimensiunea si pozitia anterioara ferestrei apasand butonul Maximize ;
- inchideti fereastra apasand butonul Close .

3.1.3. Crearea unui document Word
La deschiderea aplicatiei Word se creeaza, automat, un document nou numit Document 1. Ceea ce se vede pe monitor arata ca o foaie de hartie alba. In cazul in care nu este nici un document deschis cea mai mare parte a monitorului, acolo unde in mod normal am vedea documentul este colorata cu gri.

Crearea unui document nou se face prin una din metodele urmatoare:
a) executand click pe butonul New (Nou) aflat in partea stanga pe bara de butoane. Acelasi rezultat se obtine si daca se apasa simultan tastele Ctr+N.
b) selectand comanda New... (Nou...) din meniul File (Fisier). Se va deschide o fereastra noua in care butonul Blank Document (Document necompletat) este selectat automat. Un click pe butonul OK determina deschiderea unui document nou.

Pentru a inchide un document Word se selecteaza din meniul File comanda Close (Inchidere; taste rapide Ctrl+F4) sau executati un click pe butonul Close aflat in partea dreapta sus a documentului.Daca documentul nu a fost salvat de la ultima modificare se va deschide o fereastra de dialog care va intreba utilizatorul daca doreste sau nu sa salveze modificarile efectuate.

- Selectand varianta Yes modificarile vor fi salvate si documentul se va inchide;
- Selectand varianta No documentul se va inchide fara a salva modificarile efectuate;
- Selectand varianta Cancel este anulata comanda de inchidere a documentului.

In cazul in care mai multe documente sunt deschise si se doreste inchiderea lor se executa un click pe meniul File in timp ce se tine tasta Shift apasata: din meniul derulant se alege comanda Close All.Pentru a inchide aplicatia Microsoft Word se alege din meniul File comanda Exit (taste rapide Alt+F4) sau se executa click pe butonul Close aflat in partea dreapta sus a documentului (pe bara de titlu).

Deschiderea unui document din programul deja activ.Pentru a deschide un document creat anterior se executa un click pe butonul Open (Deschidere) aflat pe bara de instrumente (stanga sus) sau se selecteaza din meniul File (Fisier) comanda Open (taste rapide Ctr+O).Se deschide o fereastra de dialog care afiseaza documentele si directoarele disponibile. Se selecteaza numele documentului (click pe nume) dorit si se executa un click pe butonul Open (sau dublu click pe numele documentului dorit si acesta se va deschide automat).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.