Programe utilitare

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fisierele arhiva pot fi in diferite formate: arj,zip,rar,ace,etc... Aceste formate sunt cele mai intalnite, unele dintre ele fiind deja chiar depasite din punct de vedere al capacitatii de compresie si al vitezei de realizare a arhivelor. Formatul arj este unul dintre cel mai vechi formate dintre cele mentionate mai sus fiind dezvoltat de Arj Software, acesta fiind invins in lupta pentru supremati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programe utilitare

Fisierele arhiva pot fi in diferite formate: arj,zip,rar,ace,etc... Aceste formate sunt cele mai intalnite, unele dintre ele fiind deja chiar depasite din punct de vedere al capacitatii de compresie si al vitezei de realizare a arhivelor. Formatul arj este unul dintre cel mai vechi formate dintre cele mentionate mai sus fiind dezvoltat de Arj Software, acesta fiind invins in lupta pentru suprematie pe piata pentru ca nu a fost imbunatatit in decursul anilor. Unul dintre cele mai populare formate de arhivare este formatul zip. Acesta se intalneste aproape in majoritatea kit-urilor intalnite pe Internet, fiind foarte raspandit in intreaga lume.

A fost introdus pe piata de PKWare in 1989 si perfectionat permanent de atunci. WinZip a dominat pana nu de mult lupta pentru suprematie intre arhivatoare. Desi nu ofera cele mai bune rezultate in ceea ce priveste rata de compresie sau viteza de lucru, WinZip este unul dintre cele mai populare utilitare de acest gen de pe piata. Programul ofera urmatoarele functiuni:Programul WinACE prezinta performante remarcabile, chiar daca a fost lansat de curand ca un utilitar destinat lucrului sub Windows, perfectionand astfel vechiul arhivator realizat de Marcel Lemke - ACE.

WinACE a reusit intr-o perioada de timp foarte scurta sa acapareze un segment tot mai larg de utilizatori, datorita ratelor bune de compresie pe care le are, precum si datorita vitezei de lucru. Interfata programului este accesibila, fiind usor de utilizat, acopera functiile intalnite la WinZIP. Utilizatorul are acces si la informatii legate de volumul arhivei, rata de compresie, spatiul pe care il ocupa, aceste informatii fiind prezentate permanent in cadrul ferestrei, lucrul cu programul fiind mult mai usor.

Se mai poate adauga si faptul ca WinACE poate lucra cu mai multe formate de arhive, printre ele intalnindu-se si formatul zip, si cel rar. Optiunile oferite de program sunt foarte variate, pornind de la testarea integritatii unei arhive sau de reparare a acesteia, pana la crearea de arhive multivolum, arhive self-extract ( fisiere arhiva cu un format executabil, care nu necesita instalarea sau prezenta programului de arhivare/dezarhivare in cadrul sistemului pentru a putea realiza dezarhivarea).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.