Programarea in Turbo Pascal

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sint simboluri care desemneaza variabile, proceduri, functii, unit-uri, constante, tipuri, programe si cimpuri de articole. Un identificator incepe cu o litera, care poate fi urmata de orice combinatie de litere, cifre sau caracterul de subliniere (_ , ASCII $5F). Lungimea identificatorilor nu este limitata, dar sint semnificative doar primele 63 de caractere. In cazul programelor ce folosesc uni[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programarea in Turbo Pascal

Sint simboluri care desemneaza variabile, proceduri, functii, unit-uri, constante, tipuri, programe si cimpuri de articole. Un identificator incepe cu o litera, care poate fi urmata de orice combinatie de litere, cifre sau caracterul de subliniere (_ , ASCII $5F). Lungimea identificatorilor nu este limitata, dar sint semnificative doar primele 63 de caractere. In cazul programelor ce folosesc unit-uri, pot exista instante cu acelasi identificator. Pentru a putea selecta o instanta specifica, identificatorul ales, trebuie calificat. Calificarea se realizeaza printr-o constructie de forma :

Nume_unit.identificator
Adica numele identificatorului trebuie sa fie precedat de numele unit-ului de origine, urmat de un punct.
Exemplu : dos.exec O alta categorie speciala de identificatori sint tipurile predefinite ale limbajului. Aceste sint urmatoarele :
Sint specificate sub forma de numere integi din domeniul 0...9999 sau de identificatori. Etichetele sint utilizate la instructiunile de salt neconditionat goto. Daca o instructiune este precedata de o eticheta, este permisa folosirea ei prin instructiunea goto. O eticheta marcheaza numai o linie. Eticheta este separata de instructiunea corespunzatoare prin caracterul doua puncte (:).

Toate etichetele utilizate trebuie declarate in sectiunea label.Un sir de caractere este o secventa de caractere incadrate intre doua apostroafe. Daca se doreste ca sirul insusi sa contina caracterul apostrof, acest caracter trebuie sa fie dublat. Sirul poate sa contina zero sau mai multe caractere din setul extin de caractere ASCII. Un sir nu poate fi despartit in mai multe linii.

Un sir de caractere, care nu contine nici un caracter, se numeste sir vid (nul). Limbajul Turbo Pascal permite introducerea caracterelor in siruri si in felul urmator : semnul # urmat de un numar natural din domeniul 0...255 desemneaza un caracter din setul ASCII extins. Intre # si numarul natural, nu trebuie sa existe nici un separator. Daca mai multe caractere astfel scrise, sint parti ale unui sir, atunci nici aici nu sint folositi separatori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.