Programare Web - obiectul Window

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Acest obiect reprezinta echivalentul JavaScript al etichetei HTML . Acest obiect adreseaza un applet Java. In general aceste obiecte JS nu au metode asociate dar acest aspect nu este foarte restictionant deoarece in practicaputem folosi JavaScript ca sa accesam metodele specifice ale unui anumit applet scris in limbajul Java. Din acest considerent proprietatile obiectului "Applet" sunt toate camp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programare Web - obiectul Window

Acest obiect reprezinta echivalentul JavaScript al etichetei HTML . Acest obiect adreseaza un applet Java. In general aceste obiecte JS nu au metode asociate dar acest aspect nu este foarte restictionant deoarece in practicaputem folosi JavaScript ca sa accesam metodele specifice ale unui anumit applet scris in limbajul Java. Din acest considerent proprietatile obiectului "Applet" sunt toate campurile publice ale respectivului applet Java iar metodele sunt toate metodele publice ale acestuia.

Formularele sunt singurele elemente HTML standard care confera viata unor pagini statice, asigurand astfel o interfata cu care utilizatorii pot interactiona la un anumit nivel prin intermediul controalelor. In limitele unui formular putem plasa doar un buton, un text sau un alt obiect UI. Obiectul "Form" este mijlocul prin care interactionam cu acest element HTML in cadrul scripturile noastre.
Metodele si proprietatile acestui obiect sunt prezentate in tabelul urmator :

Conceptual, acest obiect este o incapsulare a unei imagini HTML. Poate ca utilizarea cea mai eficienta a acestui tip de obiect este la depozitarea in memoria cache a imaginilor pe care dorim sa le afisam. Putem construi un obiect "Image" in codul nostru si sa descarcam datele imaginii de la server inainte de a fi necesare pentru afisare de catre browser. Cand o imagine este solicitata o putem extrage din cache, nu de la server - fapt care aduce o eficienta sporita a multor pagini bazate pe mult continut grafic.

Aici intalnim din nou un obiect cu anumite particularitati mai speciale. Acest obiect este recunoscut doar de browserele Netscape si permite limbajului JavaScript sa acceseze straturile in interiorul documentelor. Pentru mai mutlte informatii privind straturile si felurile in care functioneaza ele revedeti prima parte a lucrarii - partea legata direct de limbajul HTML. Bineinteles ca vom prezenta totusi lista de metode si proprietati ale obiectului "Layer" :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.