Programare Web - obiectele esentiale ale limbajului JavaScript

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Daca un obiect este o entitate concreta care exista in timp si spatiu; o clasa reprezinta o notiune abstracta, necesara pentru a putea cupla obiectele similare sub o singura "umbrela". Deci putem concluziona ca o suma de obiecte cu aceleasi proprietati si acelasi comportament formeaza o clasa. Aceasta prezinta un model de a construi obiectele continute in ea, deci defineste numarul, numele si str[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programare Web - obiectele esentiale ale limbajului JavaScript

Daca un obiect este o entitate concreta care exista in timp si spatiu; o clasa reprezinta o notiune abstracta, necesara pentru a putea cupla obiectele similare sub o singura "umbrela". Deci putem concluziona ca o suma de obiecte cu aceleasi proprietati si acelasi comportament formeaza o clasa. Aceasta prezinta un model de a construi obiectele continute in ea, deci defineste numarul, numele si structura atributelor de date si metodelor. In plus, clasa asigura implementarea functiilor. Obiectele noi dintr-o clasa sunt create gratie planului de constructie definit pentru clasa respectiva.

Fiecare obiect este numit o instanta a clasei resprective iar proprietatea unui obiect este numita si variabila instantei clasei sau obiectului. JS nu este un limbaj OOP clasic, orientat spre obiecte bazat pe clase deoarece nu exista instructiuni propriu-zise pentru clase, insa include un concept similar : tipul de obiecte. Din tipurile de obiecte pe partea de client fac parte mai intai diferitele obiecte GUI sau obiecte esentiale ca "Date", "String" sau "Math".
In acest limbaj putem defini de asemenea propriul nostru tip de obiect.

De exemplu daca sistemul nostru trebuie sa afiseze ora exacta putem implementa un nou tip de obiecte "Ceas". Obiectul "Ceas" stie ora si minutele la care este setat astfel ca proprietatile sale sunt "orele" si "minutele". Metodele pe care trebuie sa le implementeze obiectul "Ceas" sunt "afisareTimp()" si "setareTimp()". Urmatorul cod sursa arata definirea tipului de obiect "Ceas" :Dupa cum am mai spus, JavaScript este un limbaj bazat pe instante, deoarece nu exista o metoda constructoare de clase.

Bazat pe instante este o sintagma din limbajul orientat spre obiecte, care inseamna ca limbajul de programare are obiecte dar nu si clase.
In acest context JS nu este de fapt foarte bine structurat. Nu are clase dar are conceptul de tip al obiectului. Mai mult, obiectele noi nu sunt construite prin intermediul obiectelor existente ci folosind instructiunea "new" - de fapt specifica claselor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.