Programare Web - JavaScript

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deoarece Netscape nu recunoaste VBScript , principalele sale utilizari sunt intraneturile sau siteurile unde se inregistreaza o majoritate clara de utilizatori Microsoft Internet Explorer . Chiar tinand seama de VBScript , JavaScript a devenit cunoscut ca limbaul de scripting standard pentru web . Intrucat distribuitorii produc instrumente de dezvoltare web care necesita un limbaj de scriptare , J[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programare Web - JavaScript

Deoarece Netscape nu recunoaste VBScript , principalele sale utilizari sunt intraneturile sau siteurile unde se inregistreaza o majoritate clara de utilizatori Microsoft Internet Explorer . Chiar tinand seama de VBScript , JavaScript a devenit cunoscut ca limbaul de scripting standard pentru web . Intrucat distribuitorii produc instrumente de dezvoltare web care necesita un limbaj de scriptare , JavaScript este frecvent folosit in acest scop ; astfel , Netscape foloseste limbajul cunoscut ca Server-Side JavaScript ( SSJS ) pe partea de server . Desigur , Microsoft nu a ramas in urma si , cand a lansat tehnologia Active Serve Pages ( ASP ) , aceasta includea si recunoasterea motorului Jscript .

In general se considera ca exista zece aspecte fundamentale ale limbajului JavaScript pe care orice programator in acest limbaj ar trebui sa le cunoasca si sa le respecte :
JavaScript poate fi inglobat in HTML - Daca ne ocupam de JavaScript pe partea de client intre acesta si HTML aproape ca nu exista deosebiri . De obicei codul JavaScript este gazduit in documentele HTML si executat in interiorul lor . Cele mai multe obiecte JavaScript au etichete HTML pe care le reprezinta , astfel incat programul este inclus la nivelul esential , pe partea de client a limbajului . JavaScript foloseste HTML ca modalitate de a intra in cadrul de lucru al aplicatiilor pentru web .

JavaScript este dependent de mediu - JavaScript este un limbaj de scriptare ; softwareul care ruleaza de fapt programul este motorul de interpretare din mediu - Netscape Navigator , Internet Explorer , etc. Este important sa nu uitam aceasta dependenta de browser atunci cand decidem unde utilizam aplicatii JavaScript . JavaScript este un limbaj interpretat - codul nostru va fi interpretat de browser inainte de a fi executat . JavaScript nu este compilat in binar ci ramane parte a documentului HTML . Dezavantajul acestui tip de limbaj este c rularea dureaza mai mult deoarece browserul trebuie sa compileze de fiecare data instructiunile in timpul rularii chiar inainte sa le execute .

Avantajul principal consta in faptul ca este mult mai usor sa actualizam codul sursa .JavaScript este un limbaj flexibil - in aceasta privinta limbajul difera radical de C++ sau Java . In JavaScript putem declara o variabila de un anumit tip dar nu suntem obligati sa o facem ; putem lucra cu o variabila desi nu-i cunoastem tipul specificat inainte de rulare . JavaScript este bazat pe obiecte - Netscape si altii se refera la JavaScript ca la un limbaj de programare orientat obiect - acest lucru este putin fortat - mai corect ar fi "bazat pe obiecte" ; modelul de obiect JavaScript este bazat pe instanta si nu pe mostenire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.