Programare Web - Elemente de baza

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Mai clar , limbajul HTML este limbajul pe care il inteleg aplicatiile de tip browser ( ex: Internet Explorer , Netscape Communicator , Opera , etc. ) folosite pentru a naviga pe internet . Datorita acestui limbaj browser-ul poate afisa ceea ce autorul paginii web a dorit sa prezinte .

Elementele de baza ale limbajului HTML sunt foarte simple si usor de retinut si apoi de utilizat ; [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programare Web - Elemente de baza

Mai clar , limbajul HTML este limbajul pe care il inteleg aplicatiile de tip browser ( ex: Internet Explorer , Netscape Communicator , Opera , etc. ) folosite pentru a naviga pe internet . Datorita acestui limbaj browser-ul poate afisa ceea ce autorul paginii web a dorit sa prezinte .

Elementele de baza ale limbajului HTML sunt foarte simple si usor de retinut si apoi de utilizat ; cunoscand doar tag-urile de baza putem construi un intreg site fara probleme .TAG - reprezinta o comanda in cod HTML care indica modul in care va fi interpretata informatia la care ea se refera .

TAG-uri DE BAZA
Orice pagina web standard trebuie sa contina 8 tag-uri de baza . Aceste tag-uri trebuie sa apara in cadrul fiecarei pagini a unui web site.Inainte de a explica fiecare tag in parte mentionez ca tag-urile trebuie scrise in codul sursa exact in forma in care ele apar mai sus , intre semnele . Aceste simboluri au menirea de a transmite browser-ului ca textul dintre ele trebuie recunoscut ca un tag - deci ca un cuvant cheie al limbajului , o comanda care trebuie executata . Limbajul HTML nu tine cont de litere mari sau mici in cadrul tag-ului , astfel incat sau sau chiar vor fi interpretate identic.

~ acest tag transmite browser-ului ca documentul respectiv este de fapt un document HTML , dand astfel indicatii asupra modului in care vor fi interpretate diferite partitii ale fisierului ASCII. ~ acest tag este in fapt tot un mesaj catre browser , continand informatii despre document - ca de ex. link-uri sau pagini care trebuie incarcate in prealabil.

~ acest tag este folosit pentru a da o denumire paginii web create ; acest nume va apare in partea superioara a fereastrei browser-ului identificand astfel pagina respectiva. ~ acest tag este de fapt inchiderea celui precedent ; transmite browser-ului ca textul ce trebuie considerat ca titlu al paginii s-a incheiat . Majoritatea tag-urilor HTML folosesc tag-uri corespondente de inchidere
~ tag-ul de inchidere al tag-ului corespondent
~ acest tag semnaleaza deschiderea sectiunii corespunzatoare corpului paginii web . Aici se vor introduce informatiile continute in pagina , textul , grafica si elementele multimedia dorite .

~ tag-ul de inchidere care transmite browser-ului ca nu se mai doreste adaugarea de informatie in aceasta pagina . ~ acest tag incheie documentul HTML , semnaland browser-ului ca nu mai exista elemente care trebuie citite sau incarcate .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.