Programa limba romana bacalaureat 2014

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.94

nivel: Liceu

Proba scrisa vizeaza competentele de receptare si de producere a mesajelor scrise (inclusiv a unor mesaje care transpun in scris strategii si reguli de exprimare orala) si continuturi asociate acestora, in conformitate cu programa scolara pentru disciplina limba si literatura romana: filiera teoretica - profil real, filiera tehnologica - toate profilurile si specializarile, filiera vocationala - t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Programa limba romana bacalaureat 2014

Proba scrisa vizeaza competentele de receptare si de producere a mesajelor scrise (inclusiv a unor mesaje care transpun in scris strategii si reguli de exprimare orala) si continuturi asociate acestora, in conformitate cu programa scolara pentru disciplina limba si literatura romana: filiera teoretica - profil real, filiera tehnologica - toate profilurile si specializarile, filiera vocationala - toate profilurile si specializarile (cu exceptia profilului pedagogic). Structura subiectelor permite rezolvarea acestora in 3 ore si este in conformitate cu prezenta programa de examen.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana se aplica in receptarea mesajelor orale si scrise si in producerea unor tipuri de discurs (descriptiv, informativ, narativ, argumentativ) exersate in cadrul invatamantului liceal. Subiectele cuprind texte literare si nonliterare, la prima vedere, precum si itemii corespunzatori evaluarii competentelor specifice si a continuturilor asociate din prezenta programa. Subiectele vor avea un grad de complexitate care sa permita tratarea integrala a acestora in maximum 10 - 15 minute.

a. secolul al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea (perioada pasoptista; criticismul junimist)
b. curente culturale/literare in secolul al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea (romantismul, realismul, simbolismul)
c. perioada interbelica (orientari tematice in romanul interbelic, tipuri de roman: psihologic si al experientei; poezia interbelica, diversitate tematica, stilistica si de viziune; curente culturale/literare in perioada interbelica: modernism, traditionalism; identitate culturala in context european)
d. perioada postbelica (romanul postbelic, poezia in perioada postbelica, teatrul in perioada postbelica; curente culturale/literare: postmodernismul)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.