Program pentru gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 5.45

nivel: Facultate

Am utilizat doua tipuri de date: numeric (date de tip int) si sir de caractere (date de tip char).Comenzile (datele de intrare) se preiau de la tastatura. Programul sursa va executa comanda primita dupa introducerea acesteia de la tastatura, operand modificarile sau regasirile asupra datelor din celelalte fisierul binar.
Daca de la tastatura aleg D voi apela procedura ce Intocmeste un fis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Program pentru gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie

Am utilizat doua tipuri de date: numeric (date de tip int) si sir de caractere (date de tip char).Comenzile (datele de intrare) se preiau de la tastatura. Programul sursa va executa comanda primita dupa introducerea acesteia de la tastatura, operand modificarile sau regasirile asupra datelor din celelalte fisierul binar.
Daca de la tastatura aleg D voi apela procedura ce Intocmeste un fisier text cu toate mijloacele fixe aflat in fisierul mijl-input. Programul afiseaza intr-o fereastra de comanda mesaje corespunzatoare dupa fiecare operatie. Fisierul mijl-input este un fisier de tip binar.

3.Structurile de date utilizate intern:
Programul utilizeaza urmatoarele structuri de date: fisiere binare si text, masive unidimensionale si articolul.Fisierul este o colectie de date omogene stocate pe un suport de memorie externa.

Indiferent de limbajul de programare folosit, operatiile necesare pentru prelucarea fisierelor sunt urmatoarele:Descrierea fisierului;Asignarea fisierului intern (numele logic) la unul extern;Deschiderea fisierului;Operatii de acces la date;Inchiderea fisierului.

In limbajul C exista doua niveluri de abordare a lucrului cu fisiere: nivelul inferior de prelucrare (fara gestiunea automata a zonelor tampon de intrare/iesire) si nivelul superior de prelucrare (se folosesc functii specializate de gestiune a fisierelor). Functiile de prelucrare la nivel superior a fisierelor trateaza fluxul de octeti acordandu-i o semnificatie oarecare. Putem spune ca, din punct de vedere al prelucrarii, la acest nivel ne putem referi la fisiere text si fisiere binare.

Fisierul de intrare mijl-input este fisier binar cu urmatoarele caracteristici:
-fiecare linie contine o singura inregistrare si se termina cu caracterele standard Ctrl^Z.
-campurile dintr-o linie sunt separate prin spatiu.
-in cadrul sirurilor de caractere, ca de exemplu in campul Denumire, spatiile nu sunt semnificative, acestea fiind folosite pentru delimitarea campurilor.
-ordinea inregistrarilor din fisierul de date este importanta, acestea fiind ordonate crescator dupa campul Cod.

Fisierul de iesire mijl.txt este de tip text cu urmatoarele caracteristici:fiecare linie contine o singura inregistrare;campurile dintr-o linie sunt separate prin spatiu;ordinea inregistrarilor este aceeasi ca in fisierul mijl-input.

Fisierul de iesire select.txt este de tip text cu urmatoarele caracteristici:fiecare linie contine un camp.ordinea campurilor este importanta.Masivele unidimensionale desemneaza o multime finita de elemente omogene constituita ca un tablou cu o dimensiune. Multimea are un singur identificator si ofera posibilitatea referirii elementelor in acces direct prin pozitie, determinata printr-o expresie indicala.

Principalele operatii care se aplica asupra arborilor masivelor unidimensionale sunt: cautarea unei valori, inserarea unei valori, stergerea unei valori si parcurgerea sa.Articolul - este o structura de date eterogena, cu acces direct la elementele sale, in care exista o relatie de ordine ierarhica. Este structura de date folosita pentru preluarea datelor de la tastatura si pentru scrierea acestora in fisier, respectiv citirea din fisier

4.Descrierea implementarii operatiilor de baza:
Programul implementeaza un set de instructiuni(A,B,C,D,E,F) care trebuie execuate in ordinea in care se introduc de la tastatura.
Meniul aplicatiei cuprinde 6 operatii implementate pe structura de fisier, structura dominanta in programul de fata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.