Profilul industrial al regiunii vestice - lucrare de master

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Regiunea Vest face parte din Euroregiunea Dunare - Cris - Mures - Tisa (DCMT), care este formata din cele patru judete ale Regiunii Vest, trei comitate din Ungaria (Bacs-Kiskun, Bekes si Csongrad) si regiunea autonoma Voivodina din Serbia.

Euroregiunea a fost infiintata in 1997 pe baza unui protocol de colaborare semnat de catre reprezentantii autoritatilor locale din cadrul r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Profilul industrial al regiunii vestice - lucrare de master

Regiunea Vest face parte din Euroregiunea Dunare - Cris - Mures - Tisa (DCMT), care este formata din cele patru judete ale Regiunii Vest, trei comitate din Ungaria (Bacs-Kiskun, Bekes si Csongrad) si regiunea autonoma Voivodina din Serbia.

Euroregiunea a fost infiintata in 1997 pe baza unui protocol de colaborare semnat de catre reprezentantii autoritatilor locale din cadrul regiunilor componente. Acel protocol semnat in 1997 s-a dovedit a fi un suport puternic pentru aparitia primelor institutii frontaliere si dezvoltarea unor relatii cat mai intense intre administratiile aflate de o parte si de alta a granitelor.

In Regiunea Vest, in scopul implementarii politicii de dezvoltare regionala, functioneaza Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest). Aceasta institutie de utilitate publica are mai multe obiective pe care urmareste sa le atinga, printre care cele mai importante sunt:Programarea strategica a dezvoltarii economice si sociale a regiunii in parteneriat cu actorii locali;

Gestionarea fondurilor de dezvoltare alocate Regiunii Vest; Stimularea inovarii, transferului de informatii si competente dintre mediul de afaceri, cel stiintific si cel tehnologic; Coordonarea parteneriatelor inter-regionale, intra-regionale si a relatiilor internationale ale agentiei;Promovarea Regiunii Vest pe plan national si international

Promovarea, evaluarea si gestionarea proiectelor de dezvoltare;Stimularea capacitatii autoritatilor locale si regionale de a dezvolta si implementa proiecte comune in zona de frontiera;Atragerea investitiilor directe in regiune.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest detine in prezent rolul de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013 in Regiunea Vest, avand o serie de atributii delegate de fostul Minister al Integrarii Europene, azi Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (in calitate de Autoritate de Mangement), prin semnarea Acordului Cadru la data de 19 decembrie 2006.

Viziunea Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest este ca agentia sa devina un reper profesional de nivel european ce va mobiliza vointa politica si va gestiona competent resursele financiare disponibile in vederea sustinerii si dezvoltarii intense si armonioase a regiunii noastre.

Misiunea Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest este de a se implica in programarea strategica a dezvoltarii economice si sociale a regiunii, in parteneriat cu actorii locali, de a gestiona competent programele si proiectele finantate din fondurile structurale alocate pentru dezvoltarea regiunii, de a initia programe pentru promovarea strategica a Regiunii Vest si de a atrage noi resurse cu impact pentru bunastarea comunitatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.