Profilaxia hipertensiunii arteriale

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.67

nivel: Facultate

Profilaxia hipertensiunii arteriale nu mai constituie azi o himera, ci o posibilitate concreta, realizabila, care nu necesita cheltuieli deosebite. Ea trebuie sa fie fie multifunctionala, din cauza polietiogiei bolii. Actiunea profilactica trebuie sa fie permanenta si sa inceapa cat mai timpuriu posibil, in copilarie. Daca adultul normotensiv are factori de risc pentru imbolnavire, profilaxia i se[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Profilaxia hipertensiunii arteriale

Profilaxia hipertensiunii arteriale nu mai constituie azi o himera, ci o posibilitate concreta, realizabila, care nu necesita cheltuieli deosebite. Ea trebuie sa fie fie multifunctionala, din cauza polietiogiei bolii. Actiunea profilactica trebuie sa fie permanenta si sa inceapa cat mai timpuriu posibil, in copilarie. Daca adultul normotensiv are factori de risc pentru imbolnavire, profilaxia i se va aplica din tinerete.

Teoretic masurile de profilaxie a bolii ar trebui sa poata fi aplicate intregii populatii, lucru imposibil de realizat, insa si inutil pentru ca nu toti oamenii fac hipertensiune arteriala.Practic masurile de profilaxie trebuie sa se adreseze acelor grupe populationale cu risc crescut de hipertensiune arteriala, fie datorita, fie ca urmare a acumularii mai multor factori de mediu : consumul excesiv de sare, existenta stresanta.

Boala avand o prevalenta ridicata ridicata in populatia generala, profilaxia trebuie conceputa la nivel comunitar, ca parte integrata a programului complex de combatere si prevenire a bolilor cronice si degenerative.Cadrul institutional in care se realizeaza cuprinde atat reteaua medico-sanitara, cat si unele institutii de invatamant, deoarece principiile de baza ale profilaxiei hipertensiunii trebuie sa faca parte integrata din educatia generala pentru sanogeneza a omului modern.

Profilaxia bolii incepe cu depistarea in sanul populatiei generale a persoanelor cu risc crescut de a face boala, lucru care se face prin examenul de screening medical incidental. Masurile profilactice privesc regimul de viata, orientarea si igiena personala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.