Profesorul nazdravan de Anton Pann

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.54

nivel: Gimnaziu

Dupa toate acestea, stiid ca ii place cel mai mult sa calareasca, printisorul isi dorea cel mai mult sa aiba niste cai.Ca sa scape de urletele printisorului, imparatul i-a promis acestuia ca o sa ii cumpere multi cai.

Regele i-a propus sotiei sale sa il trimita pe printisor la scoala,dar de data asta particulara,dar cand printisorul a auzit, nici nu vroia sa se gandeasca la o alta s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Profesorul nazdravan de Anton Pann

Dupa toate acestea, stiid ca ii place cel mai mult sa calareasca, printisorul isi dorea cel mai mult sa aiba niste cai.Ca sa scape de urletele printisorului, imparatul i-a promis acestuia ca o sa ii cumpere multi cai.

Regele i-a propus sotiei sale sa il trimita pe printisor la scoala,dar de data asta particulara,dar cand printisorul a auzit, nici nu vroia sa se gandeasca la o alta scoala,dar in final a fost convins de catre mama sa spunandui ca este o "scoala de regi".Dupa ce a auzit,printisorul isi dorea tot mai tare sa se duca la aceea scoala.

A 2-a zi regele a vorbit cu profesorul lui particular din tinerete sa il invete carte si pe printisor, deoarece regele stia ca este cel mai bun profesor din toata curtea regeasca.Profesorul a fost de acord cu aceasta propunere,spunandui imparatului sa il trimita pe printisor la el acasa.

Prima zi, printisorul s-a dus la profesor acasa.Ajuns aici profesorul l-a trimis pe printisor la piata pt a cumpara ceva de mancare. Acesta a plecat si dupa un timp vine cu mancarea. Profesorul se aseaza la masa si incepe sa manance, fara sa ii dea si printisorului.

A2-a zi, profesorul l-a inchis pe printisor in casa spunandui ca are ceva treaba print targ. Omul a inchis casa, iar dupa cateva clipe niste fantome au invadat casa. Profesorul ajunse acasa, si dupa ce printisorul i-a spus cele intamplate profesorul i-a spus ca a uitat sa ii spuna ca, casa este bantuita.

A3-a zi, printisorul nu vroia sa invete carte, iar profesorul i-a propus sa joace jocul care ii place cel mai mult printisorului ... calaritul,dar numai ca de ata asta era invers, nu era profesorul calul, ci printisorul.

Dupa toate intamplate in aceste 3 zile, printisorul se duce la parinti si il reclama pe profesor, spunandule ca in prima zi l-a trimis la piata sa ii cumpere mancare, a 2-a zi l-a inhis in casa iar a3-a zi l-a facut calut si s-a urcat pe el.Auzind acestea imparatul il cheama pe profesor la palat.Ajuns, profesorul a fost chemat de catre imparat sa intre in imparatie si sa vorbeasca cu totii.

Profesorul a recunoscut faptele, spunandu-i ca fiecare are cate o invatatura de minte.Cand l-a trimis la piata sa cumpere mancare, asta inseamna ca, cand printisorul va ajunge imparat trebuie sa dea si celui sarac dinm averea lui, cand l-a lasat singur in casa sa se lupte cu fantomele, asa trebuie sa faca si cand e singur pe front, dar cand l-a calarit nu este o invatatura de minte, asta este razbunarea lui fata de printisor pt ca il enerva cat de prst este, si ca ar putea invata si un lup sa citeasca mai repede.

Dupa spusele profesorului, printisorul i-a adus un lup si ia dat 3 luni sa il invete sa citeasca ca de nu va fi spanzurat.
Dupa 3 luni imparatul cu printisoru s-a dus la profesor acasa, sa vada daca l-a invatat pe lup sa citeasca. Profesorul inainte de a veni imparatul la el acasa i-a pus lupului mancare in carte ca sa dea paginile sa caute mancare.

Vazand acestea imparatul a fost impresionat, intrebandu-l de ce nu aude cand citeste lupul, iar profesorul i-a spus ca nu il poate auzi deoarece el citeste in limba lupilor.Aceasta a fost piesa de teatru pe care am vizionat-o impreuna cu colegii mei. A fost ineresanta aceasta piesa deoarece are si o invatatura de minte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.