Profesia de avocat - necesitate, arta, talent, vocatie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Facultate

Indatoririle avocatului, in exercitarea profesiei sale, sunt, conform statutului, exercitiul liber al profesiei, demnitatea, constiinta, independenta, probitatea, umanismul, onoarea, loialitatea, delicatetea, moderatia, tactul si sentimentul de confraternitate , care constituie principii esentiale ale profesiei de avocat. Avocatul este obligat sa respecte aceste principii in activitatea sa profesi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Profesia de avocat - necesitate, arta, talent, vocatie

Indatoririle avocatului, in exercitarea profesiei sale, sunt, conform statutului, exercitiul liber al profesiei, demnitatea, constiinta, independenta, probitatea, umanismul, onoarea, loialitatea, delicatetea, moderatia, tactul si sentimentul de confraternitate , care constituie principii esentiale ale profesiei de avocat. Avocatul este obligat sa respecte aceste principii in activitatea sa profesionala, precum si in viata privata.

Publicitatea formelor de exercitare a profesiei este destinata sa asigure publicului informatii cu privire la activitatea desfasurata de acestea . Publicitatea trebuie sa fie veridica, sa respecte secretul profesional si sa fie realizata cu demnitate si prudenta . Indiferent de mijlocul de publicitate utilizat, toate mentiunile laudative sau comparative si toate indicatiile referitoare la identitatea clientilor sunt interzise.

Avocatul are obligatia sa poarte roba in fata tuturor instantelor judecatoresti, sa poarte insigna si sa detina legitimatie de avocat , cu care se identifica in fata instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice si a institutiilor publice, precum si cu alte persoane juridice si fizice, inclusiv in fata avocatilor, cu care intra in contact in exercitarea activitatilor sale.

Misiunea avocatului trebuie sa se bazeze pe respectul fata de aceasta profesie si fata de colegi, precum si pe cautarea perfectiunii. Atitudinea avocatului din zilele noastre trebuie sa fie una cat mai competitiva , pentru ca in aceasta societate de consum se asteapta atat servicii de maxima competenta, cat si cunostinte profesionale temeinice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.