Produsul traditional romanesc

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.87

nivel: Facultate

Pe noi, în comparație cu ei, Dumnezeu ne-a lăsat un popor tradiționalist; categoric, inclusiv tradiția (unii spun soarta, căci, mioritic vorbind, suntem un popor fatalist!) are contribuția și rolul ei la stadiul evolutiv la care ne aflam în prezent.

Totuși, remarcând tendința, aș lansa câteva întrebări cititorului, politologului-specialist-manager-antreprenor și celui care (oricar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Produsul traditional romanesc

Pe noi, în comparație cu ei, Dumnezeu ne-a lăsat un popor tradiționalist; categoric, inclusiv tradiția (unii spun soarta, căci, mioritic vorbind, suntem un popor fatalist!) are contribuția și rolul ei la stadiul evolutiv la care ne aflam în prezent.

Totuși, remarcând tendința, aș lansa câteva întrebări cititorului, politologului-specialist-manager-antreprenor și celui care (oricare ar fi el) se mai implică în geneza produsului de origine animală: oare, într-o societate tradițională, trecerea spre produsul tradițional este mai facilă? O societate tradiționalistă poate fi direcționată (mai ușor) spre produsul tradițional; dacă da? de ce nu ne-am apleca puțin asupra PRODUSULUI TRADIȚIONAL ROMÂNESC?
Produsul Românesc, chiar dacă mai are încă mari probleme cu igiena, cu ambalajul sau reclama, are brandul lui.

Îmi aduc aminte cu deosebită plăcere de străinii care gustând țuica o preferau whisky-ului sau de reținerea acestora de a consuma mici și de pofta nedisimulată după primele porții consumate. În același timp, mă gândesc la faptul că prefer să cumpăr telemeaua din magazin, mă refer la cea ambalată în pungă vidată, decât să o cumpăr din piață, de la ciobăniță. Personal, cred că oricare produs tradițional românesc e, în final, mai ieftin, mai sănătos și mai bun decât supa aceea deshidratat-atomizată cu care încearcă nevastă-mea să mă obișnuiască, spunându-mi că-i instantă.

Probabil, promovarea și cultivarea Produsului Românesc este încă o problemă cu rezolvarea incertă. Categoric, cauzele incertitudinii sunt multiple. Putem spune că nu ne ajută statul, că nu există asociații ale fermierilor, putem spune că produsul nu se cere, putem spune orice...puțini dintre noi vom avea puterea să spunem că nu ne ajută mintea, ori că suntem un popor lipsit de strategie, de tenacitate în promovarea propriilor valori, ori, poate, nițel snob sau parvenit și care, pentru un comision (nu mic), este dispus să dea naibii produsul autohton.

Ceea ce neglijam sau ignoram cu desăvârșire este faptul că, odată cu el, l-am trimis pe apa Sâmbetei și pe țăran, sătean sau antreprenorul agricol în care ne punem speranțele mai adânci decât în religie sau armată. Categoric, faptul că înaintăm atât de anevoios, este o caracteristică care are rădăcini vechi, adânci, chiar dureroase.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.