Produse faunistice utile procesului vital - utilizarea organelor in scop curativ

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.74

nivel: Facultate

Insa, toate aceste recomandari nu sunt prea bine intelese de catre noi, deoarece recomandarile sunt vagi, fara indicatii cantitative si calitative. Ceea ce se stie, insa, este faptul ca aceste organe se consuma fierte, prajite, coapte. In recomandarile orientale sunt indicatii cum ca : "creierii de cocos opresc diareea", "daca se unge cerul gurii la copii cu creier de porc, dintii apar mai repede"[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Produse faunistice utile procesului vital - utilizarea organelor in scop curativ

Insa, toate aceste recomandari nu sunt prea bine intelese de catre noi, deoarece recomandarile sunt vagi, fara indicatii cantitative si calitative. Ceea ce se stie, insa, este faptul ca aceste organe se consuma fierte, prajite, coapte. In recomandarile orientale sunt indicatii cum ca : "creierii de cocos opresc diareea", "daca se unge cerul gurii la copii cu creier de porc, dintii apar mai repede", "plamanii de porc, prajiti, daca se manaca dimineata pe stomacul gol si apoi se consuma alcool, omul nu se imbata", "pipota de stomac de gaina uscata si maruntita actioneaza, mai precis grabeste, digestia hranei si actioneaza ca un diuretic".

O raspandire larga in Orient a avut-o utilizarea oaselor : oasele si maduva de tigru ridica potenta sexuala, atat la barbati cat si la femei. Oasele de bovine si de maimute sunt bune pentru tratarea reumatismului, oasele broastelor testoase sunt bune pentru tratarea anemiei, cele de gaina sunt bune pentru a stimula formarea laptelui la femeile care alapteaza. Carnea si pielea de elefant stimuleaza potenta sexuala si fertilitatea la femei, ficatul de gaina si de bovine este bun pentru stimularea vederii. Pentru ochii bolnavi, se recomanda picurarea de suc de ficat de gaina, iar ficatul de nisetru stimuleaza vitalitatea organismului uman, actionand ca un energizant.

Ficatul de batag este indicat pentru vitamina A si ca un energizant foarte bun. Anallizand concentratia vitaminei A la diferite specii de animale s-a constatat ca cea mai mare concentratie o are ficatul de urs alb (9000-10000 unitati), ficatul de rechin are numai 400 unitati de vitamina A, ficatul de pisica numai 14 unitati. Din ficat se obtin acum o serie de preparate farmaceutice, cum este "vitahepat", care se extragedin ficatul proaspat de bovine. Preparatul include o concentratie mre de vitamina B12.

Preparatul se recomanda pentru tratarea anemiilor, hepatitelor, gastritelor si distrofiliilor. In ultimul timp, din ficat hidrolizat de bovine domestice se produc o serie de preparate, cu denumiri diferite. In Ungaria, "fercupar", in Polonia "hepazan", in Marea Britanie"abion".
In 1916 englezul Mac-Lean a obtinut o substanta biologic activa din ficatul de caine, care apoi a fost numita "heparin" (hepar-in greaca, inseamna ficat). Mai tarziu, s-a constatat ca, heparina este inclusa si in splina, plamani si muschi. Acum preparatul "heparin" se obtine din plamani de bovine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.