Productia intreprinderii

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.85

nivel: Facultate

La baza acestei directii de fundamentare stau raporturile existente pe pietele intreprinderii intre cererile si ofertele de produse. Etapa contemporana se caracterizeaza prin intensificarea concurentei ca urmare a cresterii numarului de competitori si a gradului de competitivitate a fiecaruia dintre acestia, in contextul schimbarilor survenite in structura factorilor de asigurare a competitivitat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Productia intreprinderii

La baza acestei directii de fundamentare stau raporturile existente pe pietele intreprinderii intre cererile si ofertele de produse. Etapa contemporana se caracterizeaza prin intensificarea concurentei ca urmare a cresterii numarului de competitori si a gradului de competitivitate a fiecaruia dintre acestia, in contextul schimbarilor survenite in structura factorilor de asigurare a competitivitatii

Cererea este devansata de oferta de produse si creste ponderea produselor "dedicate" satisfacerii dorintelor si preferintelor diferitelor categorii de clienti. In aceste conditii, la nivelul activitatii intreprinderii, un rol important il are productia "la comanda", in serii mici si mijlocii sau uneori ca unicate. De asemenea, pentru cunoasterea si stimularea cererii pe piata, se utilizeaza politici de marketing - tinta, orientate spre client.

Ca urmare, cererile existente pe pietele intreprinderii influenteaza intr-o masura hotaratoare ofertele de produse ale acesteia, ceea ce se reflecta in prioritatea procesului de vanzari in raport cu cel de productie.
In contextul caracteristicilor definitorii ale etapei actuale, cerintele pietei se impun in prim - planul procesului de fundamentare a productiei intreprinderii. Ele stabilesc ce trebuie sa faca aceasta in domeniul productiei sale, pe perioada de fundamentare considerata.

Pe baza concluziilor desprinse din studiile efectuate cu privire la cerintele pietelor pe care opereaza, intreprinderea primeste raspunsuri la intrebarile: "ce tebuie sa produca ?";Marimea, structura si caracteristicile resurselor tehnice, materiale si umane aflate la dispozitia intreprinderii, posibilitatile de utilizare a acestora, volumul mijloacelor financiare ce pot fi alocate, conditiile

tehnologice si de gestiune a productiei existente reprezinta cei mai importanti factori ai potentialului productiv de la nivelul intreprinderii care conditioneaza, si uneori, limiteaza ceea ce aceasta poate sa faca sub raportul productiei sale.
In functie de resursele si conditiile ce vor fi asigurate in perioada pentru care se fundamenteaza productia, intreprinderea va decide "ce, cat, cum, cand si pentru cine poate sa produca".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.