Productia de nave - Japonia

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.47

nivel: Facultate

Yokohama a fost un mic sat pescăresc până la sfârsitul erei feudale Edo, pe când Japonia se afla în autoizolare, având foarte puțin contact cu străinătatea (exceptii, în oarecare măsură fiind China si Olanda). În 1853 si în 1854, comandorul american Matthew Perry a ajuns la sud de Yokohama cu o flotă de vase americane de război, cerând ca Japonia să deschidă câteva porturi pentru comert cu st[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Productia de nave - Japonia

Yokohama a fost un mic sat pescăresc până la sfârsitul erei feudale Edo, pe când Japonia se afla în autoizolare, având foarte puțin contact cu străinătatea (exceptii, în oarecare măsură fiind China si Olanda). În 1853 si în 1854, comandorul american Matthew Perry a ajuns la sud de Yokohama cu o flotă de vase americane de război, cerând ca Japonia să deschidă câteva porturi pentru comert cu stăinătatea, obtinând până la urmă permisiunea sogunatului Tokugawa.

Unul din porturile care a fost deschis a fost orăselul Kanagawa-juku (ceea ce este sectorul Kanagawa al orasului Yokohama) care se afla pe ruta Tōkaidō, un drum strategic care lega capitala, Edo, cu orasele din vestul Japoniei Kyoto si Osaka. Totusi, sogunatul Tokugawa a considerat că Kanagawa-juku este prea aproape de ruta Tōkaidō, si a decis să construiască facilităti portuare pe partea opusă a golfuletului în satul de pescari Yokohama. Portul Yokohama a fost deschis pe 2 iunie 1859. Astăzi, Yokohama este cel mai mare port din Japonia.

Portul Yokohama a devenit repede baza comertului cu străinătatea. Primul ziar japonez în limba engleză a fost Japan Herald, fondat în 1861. Străinii locuiau în zona numită Kannai ("interiorul barierelor"), care era înconjurat de un sant cu apă, si erau protejati de statutul lor extrateritorial atât în interiorul Kannai-ului cât si în afara lui. Multi străini ieseau în afara Kannai-ului, si nu putine au fost incidentele în care au fost implicasi. "Incidentul Namamugi", unul din evenimentele care au precedat căderea sogunatului, s-a petrecut în ceea ce acum este sectorul Tsurumi în 1862.

După revolutia Meiji din 1868, portul a fost dezvolta pentru comert cu mătase, partenera principală fiind Marea Britanie. Multe influente europene au trecut mai întăi prin Yokohama, de exemplu primul ziar zilnic în japoneză (1870) lămpile cu gaz pe străzi (1872). În acelasi an, 1872, prima linie ferată din Japonia, care lega Yokohama cu gările Shinagawa si Shimbashi în Tokyio. În acelasi an, Jules Verne a folosit Yokohama pentru un episod în cartea sa "Ocolul lumii în 80 de zile".

În 1887, un comerciant britanic, Samuel Cocking, a construit prima uzină electric, pe bază de cărbune, mai întâi pentru uz propriu, dar devenind mai târziu baza uzinei electrice centrale din Yokohama. Yokohama a devenit oficial oras pe data de 1 aprilie 1889. Când legile extrateritoriale în zonele pentru străini au fost abolite în 1899, Yokohama era cel mai cosmopolit oras din Japonia, zonele pentru străini extinzându-se de la Kannai la Yamate si la cartierul chinezesc.

Industria s-a dezvoltat rapid la începutul secolului 20. Antreprenori au construit fabrici pe teren recuperat din ocean, la nordul orasului înspre Kawasaki, cea ce a devenit ulterior zona industrială Keihin. Dezvoltarea industriei a adus afluentă orasului Yokohama, unde multi bogătasi si-au construit locuinte luxoase, dar influxul rapid al populatiei, printre care si imigranti din Coreea, a contribuit la formarea zonei Kojiki-Yato, cea mai mare si sărăcăcioasă mahalaîn Japonia la ora aceea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.