Procesul tehnologic de obtinere a produsului Ecvirom

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.86

nivel: Liceu

Aprovizionarea cu materii prime necesare realizarii produsului ECVIROM - I - suspenie buvabila, se face de la magazia Centrala din cadrul S.C ROMVAC SA. In momentul sosirii, materiile prime sunt receptionate de gestionarul unitatii, dupa care se introduc in depozitul de materii prime. Operatorul cantarire identifica materiile prime necesare pentru obtinerea produsului ECVIROM - I- suspenie buvabil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesul tehnologic de obtinere a produsului Ecvirom

Aprovizionarea cu materii prime necesare realizarii produsului ECVIROM - I - suspenie buvabila, se face de la magazia Centrala din cadrul S.C ROMVAC SA. In momentul sosirii, materiile prime sunt receptionate de gestionarul unitatii, dupa care se introduc in depozitul de materii prime. Operatorul cantarire identifica materiile prime necesare pentru obtinerea produsului ECVIROM - I- suspenie buvabila si cantareste cantitatile necesare, conform fisei de lansare, incriptionand fiecare ambalaj cu denumirea, cantitatea, lotul si valabilitatea materiei prime respective si inregistreaza operatia in Registrul de cantarire.

Operatorul cantarire preda sub semnatura materiile prime cantarite operatorului preparare suspensii orale. Materiile prime impreuna cu fisa de lansare sunt duse in sala de preparare suspensii orale.
Aprovizionarea cu ambalaje : Aprovizionarea cu ambalaje se face in momentul lansarii produsului in fabricatie de catre gestionar si operatorul aprovizionare materiale de ambalare. Tipul si numarul ambalajelor va corespunde cu Fisa de lansare. 3.4. Prepararea suspensiei de ECVIROM - I:

Materiile prime cantarite in pungi individuale sunt asezate pe masa de lucru in ordinea din reteta de lucru din Fisa de lansare. Operatorul preparare pune in vasul de lucru cu capacitatea de 200 l (verificat in prealabil privind starea de curatenie) aproximativ 60 l de apa deionizata la incalzit si fixeaza termostatul la temperatura de 55- 600C . Dupa ce apa s-a incalzit (verifica temperatura cu un termometru), da drumul la agitarea mica a omogenizatorului si uniformizeaza temperatura apei.

Se adauga acidul benzoic sub agitare (se porneste agitarea mare). C.M.C. -ul se dizolva in prealabil in alcool etilic, dupa care se disperseaza in vasul de lucru pana la omogenizare si obtinerea unui mucilagiu. Treptat se adauga praziquantelul si ivermectina in prealabil solubilizata in glicerol formal, sub continua agitare. Se aduce la semn cu apa deionizata pana la volumul de 100 l si se continua agitarea timp de 90 - 100 minute. Dupa omogenizare se mai executa un control al volumului final si daca este nevoie se mai completeaza cu apa deionizata. Operatorul preparare inregistreaza toate operatiile in Registrul de lucru, sub semnatura.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.