Procesul de vanzare la Raiffeisen

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) cu sediul in Viena este entitatea centrala a Grupului RZB. RZB ocupa a treia pozitie pe piata bancara din Austria si este institutia principala a Grupului Bancar Raiffeisen (RBG). La 31 decembrie 2006, bilantul total consolidat a fost de 205 miliarde EUR, RBG devenind cel mai puternic grup financiar din tara din punctul de vedere al activelor totale. Grup[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesul de vanzare la Raiffeisen

Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) cu sediul in Viena este entitatea centrala a Grupului RZB. RZB ocupa a treia pozitie pe piata bancara din Austria si este institutia principala a Grupului Bancar Raiffeisen (RBG). La 31 decembrie 2006, bilantul total consolidat a fost de 205 miliarde EUR, RBG devenind cel mai puternic grup financiar din tara din punctul de vedere al activelor totale. Grupul realizeaza aproape un sfert din activitatea bancara interna si dispune de cea mai mare retea de distributie din tara, cu peste 2.250 de unitati si aproximativ 22.000 de angajati.

Infiintata in 1927, RZB ofera o gama completa de servicii bancare si de investment banking in Austria si este considerata un pionier in Europa centrala si de est. Se numara printre principalele banci din regiune, oferind servicii bancare pentru companii si persoane fizice, precum si servicii de investment banking, pe urmatoarele piete :
Raiffeisen International Bank-Holding AG este compania care coordoneaza toate aceste banci , detinand majoritatea actiunilor (in cele mai multe cazuri 100% sau aproape 100%).

Mai mult, din Grupul Raiffeisen International fac parte numeroase companii de leasing (inclusiv una in Kazahstan) si furnizori de servicii financiare. Raiffeisen International este o subsidiara integral consolidata a RZB care detine 68,5% din actiuni. Restul de actiuni se tranzactioneaza liber, fiind detinut de investitori institutionali sau privati. Actiunile sunt tranzactionate la Bursa de Valori din Viena.

RZB si Raiffeisen International au confirmat constant reputatia de promotori in Europa centrala si de est, infiintand prima subsidiara bancara in Ungaria inca din 1986, cu trei ani inaintea caderii Cortinei de Fier. Unul dintre cele mai recente exemple este intrarea pe piata din Belarus in ianuarie 2003, cand Raiffeisen International a achizitionat pachetul majoritar al Prioribank, a treia banca pe piata locala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.