Procesul de productie - baza sistemelor avansate de productie

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.65

nivel: Liceu

Din cele de mai sus rezulta, ca procesul de productie include procesul de fabricatie. Acesta din urma include totalitatea activitatilor umane si actiunilor utilajelor care concura la realizarea unui produs, pornindu-se de la starile de semifabricate si pana la starile de produse finite. Procesele tehnologice constituie parti ale procesului de fabricatie care cuprind activitati prin care semifabric[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesul de productie - baza sistemelor avansate de productie

Din cele de mai sus rezulta, ca procesul de productie include procesul de fabricatie. Acesta din urma include totalitatea activitatilor umane si actiunilor utilajelor care concura la realizarea unui produs, pornindu-se de la starile de semifabricate si pana la starile de produse finite. Procesele tehnologice constituie parti ale procesului de fabricatie care cuprind activitati prin care semifabricatele sunt transformate in piese finite, care la randul lor se asambleaza, obtinandu-se produsele solicitate, in concordanta cu conditiile tehnice prevazute in documentatia tehnica.

In functie de natura actiunilor care se desfasoara, procesele tehnologice pot fi: de prelucrare mecanica, de tratament termic, de asamblare etc. Procesul tehnologic se compune din operatii, faze si treceri. Operatiile pot fi: de prelucrare, de maniCa urmare, se impune executarea lor pe utilaje si sisteme cu un inalt grad de automatizare si care sa aiba disponibilitati de reglare automata, a utilajelor in vederea trecerii rapide de la prelucrarea unei piese la alta.

Este evident ca in diferitele sisteme de productie, baza o reprezinta procesele tehnologice de obtinere a produselor in timp ce activitatile conexe (aprovizionare-desfacere, financiar-contabil etc.) determina structuri asemanatoare. Deci baza unui sistem integrat de productie, o reprezinta procesul de productie si in special procesul de fabricatie. Acesta determina in principal structura sistemului si caracteristicile tehnice ale utilajelor componente.ulare, de instalare, de transport, control etc.

In etapa actuala si in viitor cerintele pietei sunt si vor fi concretizate intr-o mare diversitate de produse: autoturisme, camioane, tractoare, masini-unelte si utilaje de prelucrare, bunuri de larg consum etc. In marea lor majoritate ele trebuie sa fie realizate intr-o productie de serie mica sau chiar unicate. Daca produsele sunt diversificate cu atat mai mult piesele lor componente vor prezenta un grad de diversificare mult mai mare.
Prelucrarea economic, competitiva, a acestor piese pe utilajele conventionale este imposibila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.