Procesul de management strategic la

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

In domeniul principal de activitate al societatii concurenta este deosebita, in special prin dezvoltarea micilor afaceri, cu arie de piata limitata, dar semnificative prin plasarea acestora in zonele cu potential comercial ce asigura o operare profitabila.

Conform presedintelui patronatului Rompan ,circa 15% din totalul de 8.000 de unitati de morarit si panificatie din Romania nu re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesul de management strategic la

In domeniul principal de activitate al societatii concurenta este deosebita, in special prin dezvoltarea micilor afaceri, cu arie de piata limitata, dar semnificative prin plasarea acestora in zonele cu potential comercial ce asigura o operare profitabila.

Conform presedintelui patronatului Rompan ,circa 15% din totalul de 8.000 de unitati de morarit si panificatie din Romania nu respecta noile norme de siguranta alimentara si ar trebui inchise.Circa 70% dintre unitati se afla intr-o perioada de tranzitie, deruland investitii, iar alte 15 procente respecta normele", a afirmat Popescu. Potrivit acestuia, investitiile straine in sectorul panificatiei vor creste odata cu integrarea Romaniei in UE, in special in domeniul pastelor fainoase si al biscuitilor.

Principalii jucatori in domeniul productiei si comercializarii de paine si produse de panificatie sunt: Vel Pitar, Boromir, Rompan, insa prezenta acestora pe piata judetului Harghita este destul de redusa.Concurentii principali ai Alfa Beta SRL sunt companiile: Harmopan SA (30% din piata locala), Pilcoop SRL, Panko SRL. Avantajele companiei fata de ultimii 2 concurenti constau in capacitate mai mare de productie, calitate superioara si mix de produse. Fata de primul concurent Alfa Beta SRL are o capacitate mai mica, calitatea si preturile fiind comparabile .

Activitatea companiei nu are caracter sezonier.
Firma face parte din grupul de firme format din Alfa Beta SRL si Gamma SRL prin prisma actionariatului, respectiv:
Alfa Beta SRL – Vasilescu Vasile- 50% parti sociale;
Ionescu Geza-50% parti sociale.

Gamma SRL- Ionescu Geza 100% parti sociale.Obiectul principal de activitate al companiei Gamma SRL este comertul cu amanuntul prin corespondenta al produselor nutritionale, intre cele doua companii neexistand relatii de interdependenta comerciala.

Compania are un risc global de 249.800 Ron compus din: credit de investitii pe termen mediu-249.800 Ron si scrisoare de garantie bancara de 4.000 Usd. Din consultarea Centralei Riscurilor Bancare rezulta ca firma are un istoric de credtitare curat, fara restante pe toata perioada de raportare.

Totodata, conform Centralei Incidentelor de Plati, compania Alfa Beta SRL nu este inregistrata la Cip cu incidente de plati.
Firma detine autorizatiile necesare desfasurarii activitatii.
Activitatea de fabricare a painii si a produselor de panificatie , conform listei riscurilor de mediu asociate activitatilor firmelor se incadreaza in categoria activitatilor cu risc mediu.

Activitatea de productie ce se desfasoara la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Painii este autorizata de Inspectoratul de Protectie a Mediului Miercurea Ciuc conform autorizatiei de mediu nr. 15640/08.11.2004 valabila pana la 08.11.2009.

Activitatea de productie ce se desfasoara la punctul de lucru din Miercurea Ciuc, str. Pinului este autorizata de Inspectoratul de Protectie a Mediului Miercurea Ciuc conform autorizatiei de mediu nr. 200/17.07.2005 valabila pana la 17.07.2010.
Activitatea de transport intern si international nu este evidentiata cu risc de mediu in lista riscurilor asociate activitatii firmelor , insa riscul de mediu asociat activitatilor de transport este scazut. Avand in vedere faptul ca mijloacele de transport

Principalii factori de risc generati de aceasta activitate sunt: nerespectarea conditiilor de igiena pot conduce la transmiterea de boli la consumatori si la populttie in general, prin alimentele si ustensilele contaminate sau lucratorii infectati;depozitarea materiilor prime si a ambalajelor in conditii necorespunzatoare pot conduce la infestare si implicit la afectarea calitatii produselor;

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.