Procesul de comunicare si relatii publice

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.59

nivel: Facultate

Ex. Salut! Eu sunt Q si astazi voi fi gazda ta pentru o plimbare virtuala printre new media. Vom vedea care sunt cele mai bune aplicari ale Internetului pentru companii, iar apoi va voi prezenta cate ceva despre jurnalismul online si nu numai. Asa ca, la drum cu noi! Internetul a devenit ?cool?. E o parte a vietii de zi cu zi. Un intrument de PR, pentru comunicare, pentru vizibilitate, pentru comu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesul de comunicare si relatii publice

Ex. Salut! Eu sunt Q si astazi voi fi gazda ta pentru o plimbare virtuala printre new media. Vom vedea care sunt cele mai bune aplicari ale Internetului pentru companii, iar apoi va voi prezenta cate ceva despre jurnalismul online si nu numai. Asa ca, la drum cu noi! Internetul a devenit ?cool?. E o parte a vietii de zi cu zi. Un intrument de PR, pentru comunicare, pentru vizibilitate, pentru comunitate, pentru ca lumea intreaga sa interactioneze.

Dar e oare folosit la intregul lui potential? Probabil ca atunci cand se vorbeste despre Internet si aplicatiile sale zilnice primul gand merge catre email. O modalitate de comunicare eficienta, rapida si comuna. Uneori rece si cu greseli. Urmeaza posibilitatea de cautare a unor informatii de care avem nevoie, folosind motoare de cautare online. In top ar aparea poate pe locul urmator programele de mesagerie instant si poate chiar si citirea online a unor ziare sau reviste.

Dupa primul razboi mondial s-a constatat o apreciere crescanda a tehnicilor de informare publica, cu o dezvoltare puternica dupa al doilea razboi mondial. Relatiile publice au devenit o profesiune acceptata si recunoscuta si, in ciuda antagonismului si suspiciunilor manifestate de o parte a presei, serviciile de informare s-au dezvoltat rapid ca institutii. Ca rezultat, cativa pionieri in consultanta de relatii publice au devenit rapid identificati cu programul de informare publica a marilor corporatii.

Pot fi mentionati Ivy Lee, T.J. Ross, Edward L. Bernays, Carl Byoir, Earl Newson, James Selvage sau Pendleton Dueley. Iar multe corporatii si-au dezvoltat proprii experti de relatii publice: Arthur Page la AT&T si Paul Garrett la General Motors. In prezent relatiile publice sunt o parte indispensabila din procesul de comunicare in masa, dar o intelegere totala a modului in care acest fenomen s-a dezvoltat necesita o intelegere a dezvoltarii tehnicilor de media, a procesului de comunicare si a opiniei publice, privita ca o combinatie de sentimente, ratiune, constiinta si efemer.

Si totusi termenul face obiectul unor neintelegeri, in special datorita faptului ca "relatiile publice " - ca functie si concept - se gaseste inca intr-o stare fluida, care nu a permis o definire satisfacatoare.
Oamenii definesc frecvent relatiile publice prin intermediul catorva dintre cele mai vizibile tehnici si activitati ale sale - articole intr-un ziar, interviuri TV cu reprezentantii firmelor sau aparitia unor celebritati la evenimente speciale.

Ceea ce oamenii nu inteleg este ca relatiile publice au multe aspecte subtile si greu de patruns. Relatiile publice sunt esentiale in lumea complexa de azi pentru a facilita comunicarea si intelegerea. Ele implica cercetare, analiza, adoptarea politicii, programare, comunicare si feedback de la o diversitate de categorii de public.
Una dintre cele mai utilizate definitii ale relatiilor publice este un " efort directionat spre motivarea si influentarea clientilor in primul rand prin intermediul mijloacelor de comunicare, pentru a-i determina sa gandeasca bine despre o organizatie, sa o respecte si sa o sustina in perioadele mai dificile ".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.