Procesul Montauk

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.81

nivel: Liceu

Judecatorul Ketcham a spus ca doreste sa lamureasca chestiunea o data pentru totdeauna, pentru ca este posibil sa mai apara si alte asemenea cazuri. A adaugat ca pe vremuri obisnuia sa pescuiasca in zona, dar nu mai era la curent cu ultimele evolutii. Preston dorea sa obtina o delimitare clara a zonei in care avea voie sa mearga de cea care era interzisa. De fapt, astepta ca cei de la Comisia Parc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesul Montauk

Judecatorul Ketcham a spus ca doreste sa lamureasca chestiunea o data pentru totdeauna, pentru ca este posibil sa mai apara si alte asemenea cazuri. A adaugat ca pe vremuri obisnuia sa pescuiasca in zona, dar nu mai era la curent cu ultimele evolutii. Preston dorea sa obtina o delimitare clara a zonei in care avea voie sa mearga de cea care era interzisa. De fapt, astepta ca cei de la Comisia Parcului National sa dea publicitatii o harta, intrucat auzise de la un prieten avocat din New York ca exista o lege potrivit careia parcurile nationale sunt disponibile accesului public.

Daca cel putin o treime din teritoriul parcului nu este disponibila accesului public, teritoriul respectiv isi pierde statutul de parc national (si fondurile aferente primite de la stat). Preston anticipa deja raspunsul Comisiei Parcului National, caci facuse estimari si stabilise ca zona interzisa depasea o treime din teritoriul parcului. Chestiunea era greu de descalcit.

Judecatorul era preocupat mai intai de toate de asezarea corecta a indicatoarelor, pentru ca oamenii sa stie pe unde au voie sa treaca si pe unde nu. Se pare ca nu tinea de jurisdictia sa sa ordone Statului sa deseneze liniile de demarcatie. Judecatorul Ketcham i-a cerut procurorului sa-l aduca pe politistul care i-a amendat pe cei trei acuzati ca martor in proces, stabilind apoi data procesului propriu-zis.

Pe 16 iunie 1993, la Curtea de Justitie East Hampton s-a tinut procesul. Numerele de inregistrare si numele celor implicati erau aceleasi. Personal, nu am putut participa la proces, caci un prieten ma invitase la un concert Moody Blues, dupa ce ii daduse lui Justin Hayward un exemplar din cartea mea, Proiectul Montauk (am primit ulterior o scrisoare de la acesta in care imi spunea ca i-a placut cartea si ca si-a intitulat urmatorul album Calator in timp). L-am rugat asadar pe amicul meu Mike Nichols sa participe in locul meu la proces. Altfel spus, sa fie ochii si urechile mele.

Acuzatii s-au prezentat dis-de-dimineata la proces. Deloc surprinzator, toate celelalte procese programate pentru ziua respectiva s-au tinut inaintea acestuia. Era o incercare evidenta de a izola cazul in speta, astfel incat sa participe cat mai putini oameni in publicul spectator. Intr-adevar, sala tribunalului a ramas in final complet goala, cu exceptia lui Mike Nichols. Acesta mi-a povestit mai tarziu ca procurorul s-a apropiat de el si i-a cerut sa paraseasca sala. Mike i-a raspuns ca era un proces public si ca avea dreptul sa ramana daca dorea, dupa care nu a mai fost deranjat cu nimic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.