Procesorul de texte Word

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.24

nivel: Facultate

Procesorul de text Word sub sistemul de operare Windows este un procesor de texte folosit in editarea documentelor, la ora actuala este cel mai folosit procesor de texte, atat in mediul Windows, cat si pe calculatoarele MacIntosh, datorita in primul rand acelui concept ce a facut din Microsoft cea mai puternica firma de software din lume- "user friendly", adica un produs foarte accesibil, chiar s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesorul de texte Word

Procesorul de text Word sub sistemul de operare Windows este un procesor de texte folosit in editarea documentelor, la ora actuala este cel mai folosit procesor de texte, atat in mediul Windows, cat si pe calculatoarele MacIntosh, datorita in primul rand acelui concept ce a facut din Microsoft cea mai puternica firma de software din lume- "user friendly", adica un produs foarte accesibil, chiar si pentru aceia care au o experienta redusa in folosirea calculatoarelor.
Bara de titlu formata din butonul meniului de control (stanga), care contine comenzile Restore, Move, Size, Minimize, Maximize si Close, numele documentului si butoanele Minimize, Restore/Maximize si Close.
Bara meniurilor cuprinzand meniurile ce pot fi accesate, fie prin pozitionarea cu mouse-ul si apasarea butonului stang, fie prin tastarea Alt+litera subliniata din titulatura meniului.
Bara butoanelor aflata imediat sub bara meniurilor afiseaza o serie de butoane, ce pot fi actionate cu ajutorul mouse-ului. Aceste butoane sunt grupate pe domenii.
Aria de lucru in care se editeaza documentul; ocupa cea mai mare suprafata din ecranul Word, fiind zona in care utilizatorul vizualizeaza documentul. Deplasarea in cadrul zonei de lucru se realizeaza fie cu mouse-ul, fie de la tastatura.
Bara de stare contine informatii privind paginile, pozitia cursorului si afiseaza o scurta descriere a comenzii sau a butonului selectat.
Cate o bara de deplasare orizontala si verticala (scroll bar), oferind posibilitatea deplasarii in cadrul documentului spre stanga, dreapta, inceput sau sfarsit, efectuand clic si tinand apasat butonul stang al mouse-ului cand cursorul sau se afla pe sagetile corespunzatoare.
REC indica faptul ca lucrul cu macroinstructiuni este activ.
TRK semnifica faptul ca modul de urmarire a modificarilor este activat.
EXIT daca optiunea este activa, selectarea se va face intre pozitia curenta a punctului de insertie si urmatoarea pozitie a acestuia (Extended selection).
OVR specifica activarea modului de suprascriere.
WPH activeaza Help-ul pentru utilizatorii editorului de texte WordPerfect.
O caracteristica importanta care a dus la impunerea acestui produs este capacitatea de a recunoaste texte create cu alte tipuri de procesoare de text prin conversii de format permitand o tranzitie rapida de la procesoare diferite sau versiuni anterioare.
Principalele facilitati oferite de Word sunt:
~editarea documentelor;
~transferul si inlocuirea seturilor de caractere din text;
~editari de tabele;
~functii de corectare gramaticala;
~functii pentru ecuatii matematice;
~importul de texte, baze de date si imagini grafice create cu alte procesoare;
~functia "What you see is what you get" de previzualizare a documentelor editate;
~posibilitati de imprimare;
Extensia asociata fisierelor administrate de aplicatia Word este doc.
II. Cu ce concepte opereaza Word?
Word este un procesor de texte profesional care tinde sa devina un procesor de publicatii. El este mult mai complex decat aplicatia de procesare a textelor WordPad a sistemului de operare Windows 95. Fiind o aplicatie creata de firma Microsoft, la fel ca si WordPad, are unele puncte comune cu acesta: aceleasi scurtaturi pentru operatiile de meniu comune, acelasi sistem de grupare a optiunilor pe anumite meniuri (File,Edit etc), folosirea marcajelor de pe rigla orizontala pentruindentarea textului, aceleasi tipuri de aliniere a paragrafelor , aceleasi metode de selectare a blocului de text (inclusiv zona pentru selectarea blocului de texte situata in partea stanga a ferestrei document), aceleasi entitati prelucrate (caracter, cuvant, linie de text, paragraf, pagina, obiect, document). Pe langa aceste elemente comune, Word foloseste urmatoarele:
1.Sabloanele de document si procedurile asistent.
2.Entitati noi: sectiunea, coloana, tabelul, celula, titlul de capitol, legenda, adnotarea, nota de subsol, nota de sfarsit, codul de camp.
3.Administrarea corespondentei.
4.Instrumente gramaticale.
5.Limbajul de programare WordBasic.
6.Meniul de comenzi rapide sau meniul scurtatura.
7.Editarea formelor de introducere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.