Procesorul de text WORD

2x puncte

categorie: Informatica

nota: 7.26

nivel: Facultate

Unul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori până la lucrări de cercetare. Programul înlocuieşte vechea maşină de scris zgomotoasă şi are avantajul că se pot tipări sute de copii fără a fi nevoie sa fie scrise fiecare în parte. În acest capitol vom învăţa despre caracteristicile [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesorul de text WORD

Unul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori până la lucrări de cercetare. Programul înlocuieşte vechea maşină de scris zgomotoasă şi are avantajul că se pot tipări sute de copii fără a fi nevoie sa fie scrise fiecare în parte. În acest capitol vom învăţa despre caracteristicile principale ale programului Word şi despre cum să manipulăm cuvintele pe ecran.
Pentru a lansa programul Word, se execută clic pe pictograma Word, iar programul afişează o pagină de document goală.
Structura ferestrei Microsoft Word se deosebesc următoarele zone principale:
o Bara de titlu,
o Bara de meniu,
o Bara pictigramelor,
o Bara de aspect,
o Bara riglei de măsură,
o Aria de lucru în care se editează documentul,
o Barele de derulare,
o Bara informativă (bara de stare).
Crearea unui document nou.La fiecare lansare în execzţie programul Word creează un nou document.Crearea unui document nou se realizează prin opţiunea File►New.
Editarea unui document.Scrierea manuală a textului se face conform regulilor uzuale, folosind tastatura ca dispozitiv periferic de intrare. Tasta Enter va fi apăsată numai la sfîrşit de paragraf, programul Word va trece automat la rîndul următor. Pentru a scrie cu majuscule se pot folosi tastele CapsLock sau Shift.Ştergerea unui caracter sau mai multor caractere succesive se poate face prin poziţionarea cursorului imediat după ultimul caracter de şters şi apăsarea tastei Backspace pînă se şterg toate caracterle dorite.Aceaşi operaţie poate fi efectuată şi cu tasta Delete, care şterge din poziţia cursorului.
Salvarea unui document. Pentru salvarea documentului curent în editare se alege opţiunea File►Save sau se execută clic pe butonul Save de pe bara de pictograme.La prima salvare a documentului nou, programul Word va deschide o casetă de dialog SaveAs, cerînd informaţii despre discul şi catalogul în care să salveze fişierul şi sub ce nume(Drives, Directories, FileName).
Deplasare în documentul scris se poate face cu mouse-ul în zona de lucru, sau acţionînd cu mous-ul săgeţile pe bara verticală sau orizontalî de derulare.Poziţionînd cursorul mouse-ului într-o anumită poziţie în cadrul textului şi realizînd un clic simplu, cursorul de editare ( punctul de inserţie) se mută în punctul rspectiv.
Tipărirea unui document Tipărirea unui document la imprimantă se poate realiza direct din programul Microsoft Word .Pentru tipărire se pune imprimanta în funcţie (ON LINE), apoi se alege opţiunea File/Print.
Ieşirea din programul Word Ieşirea din programul Word se face fie executând clic pe File în bara de meniu şi apoi executând clic pe Exit (ieşire), fie închizând fereastra executând dublu clic pe butonul W din colţul din stânga sus al ferestrei Word, sau apăsând tastele Alt + F4, sau executăm clic pe butonul Xdin colţul din dreapta sus. Acum programul Word întreabă dacă se doreşte salvarea documentului. Se execută clic pe butonul Yes dacă se doreşte acest lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.