Procese manageriale integrate in relatia banca-clienti

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.73

nivel: Facultate

Este necesar sa se precizeze ca, stabilirea corecta atat a punctelor slabe cat si a celor forte, este posibila prin existenta unui sistem eficace de culegere, prelucrare, analiza si interpretare a informatiilor care trebuie sa caracterizeze activitatile unei intreprinderi. De asemenea, nu este suficienta doar identificarea acestor puncte, ci trebuie cautate solutii si trebuie asigurata o anumita c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procese manageriale integrate in relatia banca-clienti

Este necesar sa se precizeze ca, stabilirea corecta atat a punctelor slabe cat si a celor forte, este posibila prin existenta unui sistem eficace de culegere, prelucrare, analiza si interpretare a informatiilor care trebuie sa caracterizeze activitatile unei intreprinderi. De asemenea, nu este suficienta doar identificarea acestor puncte, ci trebuie cautate solutii si trebuie asigurata o anumita capacitate tehnica si financiara pentru a le valorifica ( pe cele tari) si pentru a le preveni sau neutraliza (pe cele slabe).

A doua caracteristica a strategiei de aprovizionare este impactul asupra dezvoltarii economice a intreprinderii. Datorita perioadei mari de timp pentru care se elaboreaza, este posibil ca cele mai multe dintre consecintele aplicarii unei strategii sa nu apara imediat. Este insa foarte important ca, impactul final al strategiei asupra rezultatelor financiare ale intreprinderii sa fie unul semnificativ. De exemplu, profitul intreprinderii poate fi influentat intr-o masura apreciabila de activitatea de aprovizionare, daca obiectivele stabilite pentru acest proces sunt circumscrise obiectivelor globale ale intreprinderii.

Astfel, in ceea ce priveste aprovizionarea, se poate astepta un impact favorabil asupra profitului si in general asupra intregii activitati economice a intreprinderii daca: O alta caracteristica a strategiei de aprovizionare este concentrarea. Se poate asigura eficienta unei strategii de aprovizionare daca eforturile antrenate pentru elaborarea ei nu sunt dispersate in prea multe directii sau in directii insuficient de conturate. Acest lucru este posibil daca nu se urmareste atingerea unor obiective prea numeroase si prea diverse. De aceea, si in aprovizionare, ca si in alte domenii de activitate, se impune selectarea si desfasurarea activitatilor pe principiul prioritatilor.

In acest fel, se creeaza conditiile de reducere si, in consecinta, de disponibilizare si dirijare a unor resurse materiale catre solicitarile din alte domenii. In acelasi timp sunt asigurate premisele necesare pentru o "abordare contigency" , respectiv o armonizare a activitatilor din subsistemul aprovizionarii materiale. Daca toate aceste conditii sunt asigurate, se poate vorbi de un management al aprovizionarii "concomitent eficace si eficient la un nivel cat mai ridicat". A patra caracteristica a strategiei de aprovizionare se refera la tipul de decizii. Se cunoaste si se admite faptul ca valoarea pragmatica a unei strategii depinde in mare masura de modul in care aceasta este proiectata. Cerinta de obtinere a unui avantaj competitiv trebuie sustinuta de realismul strategiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.