Procese de activare ventriculara

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Ramificatiile retelei Purkinje patrund ca 2/3 in grosimea peretelui ventricular. Depolarizarea acestei zone se face prin zone mici, sferice la capatul fiecarei arborizatii.
Aceasta zona este denumita muta pe ECG, deoarece orice leziune situata aici, nu poate fi reprezentata pe ECG. De la extremitatea acestei zone se produce o progresiune ordonata a undei de excitatie. Aceasta zona va putea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procese de activare ventriculara

Ramificatiile retelei Purkinje patrund ca 2/3 in grosimea peretelui ventricular. Depolarizarea acestei zone se face prin zone mici, sferice la capatul fiecarei arborizatii.
Aceasta zona este denumita muta pe ECG, deoarece orice leziune situata aici, nu poate fi reprezentata pe ECG. De la extremitatea acestei zone se produce o progresiune ordonata a undei de excitatie. Aceasta zona va putea fi sesizata pe ECG.La aproximativ 0,04 secunde de la inceputul QRS procesul de activare a curpins septul si fetele undelor cardiace ale celor 2 ventricule.

Prima zona in care activarea ajunge la epicard ia partea anterioara a ventriculului drept, imediat la dreapta santului interventricular anterior.Vectorul rezultant in acest moment este orientat in jos, spre stanga si inainte. Este un vector mare si apare pe ECG in derivatiile ventriculului stang, inceputul de unda R, derivatiile ventriculului drept, inceputul undei S. Dupa un interval de 0,06-0,08 secunde de la inceputul activarii ventriculare, suprafata depolarizata este foarte mare include septul, ventriculul drept si o parte din ventriculul stang. Suprafata limitanta dintre zona activata si cea neactivata se afla la nivelul peretelui lateral liber a ventriculului stang.

Vectoru rezultant dintre portiunile activate (electropozitive) si negative (electronegative) este mare si are orientare in jos, spre dreapta, inainte: in derivatiile ventriculului stang, unda R este ampla, iar in derivatiile ventriculului drept unda S este ampla.
La aproximativ 0,09 secunde depolarizarea ventriculului este completa, a mai ramas neactivata o zona foarte restransa situata pe fata postero-bazala a ventriculului stang (o zona foarte mica). Vectorul care se stabileste este un vector mic, orientat antero-posterior, in ventriculul stang - unda S este mica, iar in ventriculul drept - terminatia undei S.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.