Procesare distribuita

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca nu cel mai simplu, cu siguranta cel mai vechi exemplu de sistem distribuit este un sistem de operare pentru calculatoare secventiale conventionale. Procesele de pe acelasi hard comunica utilizand acelasi soft sau prin schimburi de mesaje, sau printr-un spatiu comun de adresare. Partajarea unei singure CPU de catre procese multiple ridica probleme de concurenta (virtuala). Multe dintre problem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procesare distribuita

Daca nu cel mai simplu, cu siguranta cel mai vechi exemplu de sistem distribuit este un sistem de operare pentru calculatoare secventiale conventionale. Procesele de pe acelasi hard comunica utilizand acelasi soft sau prin schimburi de mesaje, sau printr-un spatiu comun de adresare. Partajarea unei singure CPU de catre procese multiple ridica probleme de concurenta (virtuala). Multe dintre problemele ridicate de un sistem de operare apar si in alte sisteme distribuite, ca de exemplu excluderea mutuala, detectarea si prevenirea dead-lockului.

Masinile MIMD cu memorie partajata sunt puternic interconectate (tightly coupled) si sunt numite uneori multiprocesoare. Acestea constau din componente hard separate executand un soft comun. Conectarea se face printr-un bus sau, mai putin frecvent, printr-o retea cu comutatori. Masinile MIMD pot fi si slab interconectate (loosley coupled) si nu au memorie comuna. Ele pot fi o colectie de statii de lucru dintr-o retea locala sau o colectie de procesoare intr-o retea cu comutatori.

Sistemele distribuite si mai putin interconectate pot fi constituite din gazde autonome intr-o retea locala (ca de exemplu Ethernet) sau chiar WAN (cum ar fi Internet). In acest caz, avem componente hard separate executand soft separat desi entitatile interactioneaza prin interfete bine definite ca de exemplu TCP/IP, CORBA sau ale groupware sau middleware.

Dupa modul de comunicare si gradul de sincronizare vom considera trei modele principale:
1. Modelul asincron cu memorie partajata; este reprezentat de masinile puternic cuplate in situatia comuna in care procesoarele nu-si iau semnalul de ceas de la o singura sursa;
2. Modelul asincron cu transmitere de mesaje; este reprezentat de masinile putin cuplate si WAN;

3. Modelul sincron cu transmitere de mesaje; este o idealizare a sistemelor bazate pe transmiterea mesajelor, in care se cunoaste o anumita informatie referitoare la timp (ca de exemplu o margine superioara pentru intirzierea mesajelor). Se poate simula un astfel de model cu sisteme mai realiste, de exemplu prin sincronizarea ceasurilor.
Modelele bizantine evidentiaza preocuparile legate de posibilitatea de defectiune a anumitor componente.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.