Procedurile de tranzit ale comunitatii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Tranzitul complet al Comunitatii (CT) este necesar numai pentru marfurile care nu sunt in circulatie libera sau pentru miscarea marfurilor dintr-un Stat Membru in alt Stat Membru printr-o tara EFTA.
In cazul din urma documentele pot fi prezentate vamii pentru autentificare la orice "oficiu de plecare" desi este recomandabil sa fie autentificate in tara de plecare.Documentul va fi, totusi, c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procedurile de tranzit ale comunitatii

Tranzitul complet al Comunitatii (CT) este necesar numai pentru marfurile care nu sunt in circulatie libera sau pentru miscarea marfurilor dintr-un Stat Membru in alt Stat Membru printr-o tara EFTA.
In cazul din urma documentele pot fi prezentate vamii pentru autentificare la orice "oficiu de plecare" desi este recomandabil sa fie autentificate in tara de plecare.Documentul va fi, totusi, cerut numai pentru traversarea curenta a tarilor EFTA sau tarilor Visegrad.

O persoana sau o firma, cunoscuta ca "responsabil "se obliga sa deplaseze marfurile la oficiul de destinatie stabilit, intr-o perioada limitata de timp prescrisa, 8 zile in mod normal, de la data la care declaratia CT a fost "autentificata" de vama, la oficiul de plecare si sa prezinte atat marfurile cat si documentele la oficiul de destinatie.
O declaratie CT trebuie completata de responsabil si prezentata vamii (impreuna cu o garantia aprobata de vama) care o valideaza (o stampileaza si ii da un numar).

"Procedura completa"a declaratiei CT este completata folosind Documentul Administrativ Unic (SAD) in copiile 1, 3, 4, 5 si 7 (vezi Anexa A, H1 pag 8, pentru exemplu de copie 1). Folosirea copiilor se face dupa cum urmeaza:Dupa ce marfurile au fost vamuite corespunzator la oficiul de destinatie, o copie a declaratiei CT (copia 5 a SAD) este returnata in Marea Britanie. Aceasta completeaza procedura. Daca copia nu este returnata atat exportatorul (responsabilul CT) cat si girantul sunt instiintati si vama poate sa inceapa investigatiile care eventual pot conduce la o revendicare facuta in baza garantiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.