Procedurile de import

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Metoda normala de a face declaratia vamala si de accize este aceea de a completa si semna un formular de inregistrare vamala a importului folosind Documentul Unic Administrativ (SAD). Principalul exemplar de import al SAD-ului este exemplarul numar 6, care in mod normal trebuie insotit de o factura, astfel ca detaliile importului sa se poata verifica.

3.INREGISTRAREA IMPORTULUI- FO[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procedurile de import

Metoda normala de a face declaratia vamala si de accize este aceea de a completa si semna un formular de inregistrare vamala a importului folosind Documentul Unic Administrativ (SAD). Principalul exemplar de import al SAD-ului este exemplarul numar 6, care in mod normal trebuie insotit de o factura, astfel ca detaliile importului sa se poata verifica.

3.INREGISTRAREA IMPORTULUI- FORMA SI SCOPUL SAU
Documentul de inregistrare a importului precum si orice documente justificative se constituie intr-o declaratie formala catre vama care cuprinde marfurile sosite in tara si data la care acestea au sosit. Inregistrarea indeplineste doua scopuri: primul este acela de a descrie marfurile in orice fel, adica marime, valoare, data sosirii etc.; in baza descrierii se evalueaza eventualele taxe vamale de achitat. De asemenea formularul da dreptul vamii sa verifice daca se aplica vreo scutire vamala. In al doilea rand inregistrarea este un document care se foloseste in scopuri statistice, a caror principala functie este aceea de a strange date pentru statisticile lunare ale schimburilor comerciale din Marea Britanie.

O inregistrare trebuie in mod normal sa fie completata la masina de scris sau in cerneala/pix caz in care se va scrie cu litere de tipar. Orice modificare trebuie barata astfel incat documentul original sa se mai poata vedea, iar in dreptul modificarii se vor scrie initialele persoanei care semneaza inregistrarea. Din ce in ce mai frecvent inregistrarile sunt intocmite de catre sistemele computerizate ale agentilor.

Persoana care semneaza formularul trebuie sa fie autorizata in scris de compania care intocmeste inregistrarea importului, adica chiar de importator sau agentul sau. In unele tari agentii sau declarantii vamali trebuie sa fie autorizati de vama si chiar sa aiba o anumita pregatire profesionala.Formularele trebuie sa fie utilizate numai pentru articolele de cod ale marfurilor comerciale. Se pot folosi si foi anexe de continuare pentru codurile suplimentare de marfuri comerciale. In unele tari vama a fost in primele randuri ale dezvoltarii sistemelor computerizate de vamuire prin introducerea primului sistem din lume (LACES) in 1971 la Aeroportul Heathrow.

Exemplarul 6 - Inregistrarea principala a importului
Exemplarul 7 - Exemplarul statistic pentru vama
Exemplarul 8 - Returnat de catre vama pentru a fi folosit de importator ca o copie de TVA.In afara acestor trei exemplare, agentul care completeaza inregistrarea poate vrea si el un exemplar pentru evidentele sale.In general nu sunt necesare controale la vamuirea marfurilor aflate in libera circulatie si care sunt transportate intre Statele membre ale Uniunii Europene.

4. LICHIDAREA VAMALA INTR-UN SISTEM DE EVALUARE A RISCULUI
Odata ce computerul vamii a acceptat o inregistrare vamala, va aloca o "ruta" (route). Rute posibile sunt dupa cum urmeaza:
Ruta 1 Examinarea tuturor documentelor justificative/doveditoare este necesara inainte de a se da acceptul de scoatere din vama a marfurilor.
Ruta 2 Examinarea documentelor justificative este necesara si trebuie sa aiba loc o verificare fizica a marfurilor inainte de a se da viza vamala.

Ruta 3 Inregistrarea de import se lichideaza vamal in mod automat la sfarsitul unei perioade "scadente" in caz ca in acest interval de timp Vama nu redirectioneaza inregistrarea catre Ruta numar 1 sau Ruta numar 2. Acest interval de timp variaza de la un punct vamal la altul dar de regula este o ora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.