Proceduri de practica pentru asistenti medicali si moase

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Direct sau indirect infectiile duc la decesul a mii de pacienti anual.
Nu toate infectiile pot fi prevenite. Pacientii cu probleme imunitare sau cei care primesc terapie imunosupresiva de exemplu, pot fi doborati de aceste infectii in ciuda oricaror precautiuni. Totusi studiile au aratat ca circa o treime din suma infectiilor pot fi prevenite in fiecare an prin respectarea stricta a princip[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proceduri de practica pentru asistenti medicali si moase

Direct sau indirect infectiile duc la decesul a mii de pacienti anual.
Nu toate infectiile pot fi prevenite. Pacientii cu probleme imunitare sau cei care primesc terapie imunosupresiva de exemplu, pot fi doborati de aceste infectii in ciuda oricaror precautiuni. Totusi studiile au aratat ca circa o treime din suma infectiilor pot fi prevenite in fiecare an prin respectarea stricta a principiilor de baza privind controlul infectiilor. Acest capitol cuprinde instructiuni detaliate in vederea utilizarii efective a acestor principii.
Cauze si incidenta:

Infectiile apar ca urmare a actiunii bacteriilor aerobe si anaerobe, virusilor, parazitilor si fungilor. Cele mai des intalnite infectii nosocomiale apar la nivelul tractului urinar, plagilor chirurgicale, tractului respirator inferior, si in sange. Infectiile tractului urinar apar cel mai des din cauza insertiilor efectuate cu cateterul, interventiilor chirurgicale la nivel urogenital, sau din cauza instrumentarului utilizat. Infectiile la nivelul plagilor chirurgicale apar prin contaminare in timpul operatiei, pansamente incorect efectuate postoperator, transfuzii cu sange contaminat sau datorita preexistentei altor probleme medicale.

Infectiile la nivelul tractului respirator inferior pot sa apara din cauza aspirarii secretiilor orofaringeale, contaminarii echipamentului de ventilatie, agentilor patogeni localizati la nivelul plamanului, sau agentilor patogeni din aer provenind de la alti pacienti sau de la personalul medical. Bacteriemia poate creste ca urmare a complicatiilor date de alte infectii, cum ar fi pneumonia sau plagile chirurgicale infectate, sau ca urmare a prezentei unui dispozitiv la nivel intravascular, de exemplu cateterul venos central. Riscul acestor infectii creste o data cu varsta pacientului, starea lui de sanatate, folosirea aparaturii invazive, durata spitalizarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.