Proceduri de colectare a probelor

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.76

nivel: Facultate

- Revizuirea sau verificarea reprezinta procesul prin care se analizeaza si verifica datele din contabilitate pentru a identifica situatiile (rulaje, solduri) importante sau neobisnuite. Aceasta procedura presupune identificarea unor neregularitati din cadrul soldurilor conturilor sau din alte sume din situatiile financiare in urma analizei tranzactiilor, a registrelor contabile , a ajustarilor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proceduri de colectare a probelor

- Revizuirea sau verificarea reprezinta procesul prin care se analizeaza si verifica datele din contabilitate pentru a identifica situatiile (rulaje, solduri) importante sau neobisnuite. Aceasta procedura presupune identificarea unor neregularitati din cadrul soldurilor conturilor sau din alte sume din situatiile financiare in urma analizei tranzactiilor, a registrelor contabile , a ajustarilor , reconcilierilor precum si a altor documente si raportari detaliate. Include si identificarea operatiilor mari , neobisnuite rezultate din tranzactiile entitatii privind anumite categorii de cheltuieli special, neobisnuite si/ sau ajustari sau stornari effectuate.

- Recalcularea consta in verificarea acuratetei matematice a informatiilor din documente sau din inregistrarile contabile. Exemple: recalcularea cheltuielilor cu amortizarea activelor fixe, recalcularea valorii stocurilor in functie de metodele aplicate, obligatiilor curente, impozitului pe profit, TVA de plata, obligatiilor fata de Bugetul de Stat

- Inspectia sau verificarea inregistrarilor si a documentelor consta in examinarea evidentelor contabile privind tranzactiile si operatiile effectuate , precum si a documentelor ce le sustin avand ca finalitate colectarea unor probe de audit cu grade variate de credibilitate. O mare parte a probelor obtinute de auditori sunt rezultatul aplicarii acestei proceduri de audit, insa nu va putea face abstractive de gradul de credibilitate a acestor probe si de legalitatea lor. Inspectia are drept obiectiv documente sau active, asta o difera fata de observare.

- Confirmarea este un tip specific de investigare si reprezinta procesul de obtinere a unei declaratii directe de la o terta parte cu privire la o informative sau la o situatie existent. Confirmarile sunt utilizate frecvent atunci cand este vorba despre soldurile conturilor si componenta lor si sunt utilizate si pentru a obtine probe de audit referitoare la existent sau inexistenta anumitor conditii, operatiuni, documente.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.