Procedura falimentului

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

c). nici unul din celelalte subiecte de drept indreptatite nu a propus un plan de reorganizare sau nici unul din planurile propuse nu a fost acceptat de si confirmat.In lipsa propunerii unui plan de reorganizare de catre persoanele indreptatite sa propuna un astfel de plan (au calitatea procesuala recunoscuta de lege).

Planul de reorganizare propus nu a fost acceptat si confirmat , [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procedura falimentului

c). nici unul din celelalte subiecte de drept indreptatite nu a propus un plan de reorganizare sau nici unul din planurile propuse nu a fost acceptat de si confirmat.In lipsa propunerii unui plan de reorganizare de catre persoanele indreptatite sa propuna un astfel de plan (au calitatea procesuala recunoscuta de lege).

Planul de reorganizare propus nu a fost acceptat si confirmat , judecatorul syndic decide intrarea in faliment.
2.debitorul si-a declarat intentia de organizare dar nu a propus un plan de reorganizare ori planul propus de acesta nu a fost acceptat si confirmat.OBS: Simpla declaratie a debitorului ca doreste aplicarea procedurii reorganizarii nu este suficienta daca acesta nu propune si depune un plan de reorganizare. Aceiasi este situatia in care debitorul a propus un plan de reorganizare dar acest plan nu a fost acceptat si confirmat.

3.obligatiile de plata si celelalte sarcini asumate nu sunt indeplinite in conditiile prevazute in planul de reorganizare confirmat sau desfasurarea activitatii debitorului in decursul perioadei reorganizarii sale adduce prejudicii averii debitorului.De precizat ca nu orice neindeplinire a sarcinilor cuprinse in planul de reorganizare duce la aplicarea procedurii de faliment pt simplu motiv ca desi sunt inculcate anumite sarcini din planul de reorganizare inregistreaza rezultate financiare positive care acopera creantele debitorului.

4.a fost aprobat raportul administratorului judiciar prin care se propune intrarea debitorului in faliment.
Prin hotararea prin care se decide intrarea in faliment judecatorul syndic va pronunta dizolvarea pers juridice debitoare si va dispune urmatoarele masuri:
a). ridicarea dreptului de administrare al debitorului, acest drept de administrare urmand a fi exercitat de catre lichidator.
b). in cazul procedurii generale se desemneaza un lichidator provizoriu si stabilirea remuneratiei.
c). in cazul procedurii simplificate confirmarea in calitate de lichidator a administratorului judiciar

Intrarea in faliment in procedura generala
In aceasta situatie lichidatorul va trimite o notificare tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de creditori sau de administratorul judiciar de asemenea trebuie sa fie declarata si la registrul comertului pt efectuarea acestor mentiuni de intrare in faliment.


Intrarea in faliment in procedura simplificata
Art. 109 alin. 1 prevede ca in cazul intrarii in faliment prin procedura simplificata lichidatorul va trimite o notificare privind intrarea in procedura falimentului, iar in cazul debitorului pers. juridica ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia tuturor creditorilor notificati debitorului oficiului registrului comertului sau registrului fundatiilor, societatilor agricole.

Titularii creantelor nascute dupa desprinderea procedurii care nu depun cererea de admitere a creantelor sunt decazute urmatoarele:
1)dreptul de a participa si de a vota in cadrul adunarii generale a creditorilor
2)dreptul de a participa la distribuirea sumelor in cadrul procedurii falimentului

3)dreptul de a-si realize creantele impotriva debitorului sau a membrilor ori asociatiilor cu raspundere nelimitata ai persoanei juridice debitoare ulterior inchiderii procedurii sub rezerva ca debitorul sa nu fi fost condamnat pt bancruta simpla sau frauduloasa ori sa nu I se fi stabilit raspunderea pt efectuarea de plati sau transferuri frauduloase.Decaderea creditorilo unor astfel de creante va putea fi invocate oricand de orice parte interesata pe cale de actiune sau exceptie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.