Procedura arbitrala

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.86

nivel: Facultate

Dupa expirarea termenului de depunere a referintei, institutia arbitrala verifica stadiul litigiului pentru dezbatere si, daca considera necesar, dispune masurile corespunzatoare pentru completarea dosarului.Dupa verificarea stabilita mai sus, institutia arbitrala fixeaza, dupa caz, termenul pentru dezbaterea litigiului si dispune citarea partilor.Intre data primirii citatiei si data inceperii dez[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procedura arbitrala

Dupa expirarea termenului de depunere a referintei, institutia arbitrala verifica stadiul litigiului pentru dezbatere si, daca considera necesar, dispune masurile corespunzatoare pentru completarea dosarului.Dupa verificarea stabilita mai sus, institutia arbitrala fixeaza, dupa caz, termenul pentru dezbaterea litigiului si dispune citarea partilor.Intre data primirii citatiei si data inceperii dezbaterilor trebuie sa existe un interval de cel putin 15 zile.Partii trebuie sa i se asigure posibilitatea de a lua cunostinta de toate documentele si materialele legate de litigiu inaintate arbitrajului de cealalta parte sau de alte persoane.

Arbitrajul trebuie sa asigure partilor, in masura necesarului, posibilitatea prezentarii, in scris si oral, a pretentiilor, argumentelor si probelor. Inaintea arbitrajului sau pe parcursul lui, orice parte poate cere instantei de judecata competente sa incuviinteze masurile asiguratorii si masurile cu privire la obiectul litigiului ori sa constate anumite imprejurari de fapt.La cererea prevazuta anterior se anexeaza in copie cererea de arbitrare sau, in lipsa acesteia, dovada notificarii precum si conventia de arbitraj.Incuviintarea masurilor prevazute mai sus vor fi aduse la cunostinta institutiei arbitrale de catre partea care le-a solicitat.

In cursul arbitrajului, masurile asiguratorii, constatarea unor anumite imprejurari de fapt pot fi incuviintate si de institutia de arbitraj. In caz de neacceptare, executarea acestor masuri o dispune instanta de judecata. La dezbaterea litigiului, partile pot participa personal sau prin reprezentanti si pot fi asistate de orice persoana.Faptul ca partea citata legal nu s-a prezentat la dezbatere nu impiedica dezbaterea litigiului, cu exceptia cazului cind partea lipsa invoca, cel tirziu in preziua dezbaterii, motive temeinice de aminare, informind cealalta parte si arbitrii. Aminarea poate fi ceruta numai o singura data.Litigiul este examinat, de regula, in sedinta inchisa.

Examinarea litigiului in sedinta deschisa se permite numai cu incuviintarea ambelor parti.Traducerea documentelor este asigurata de parti. Acestea pot conveni asupra limbii de lucru in proces.Dezbaterile arbitrale se consemneaza in incheierea sedintei. Orice dispozitie a institutiei arbitrale va fi consemnata in incheiere si va fi motivata.Partile au dreptul sa ia cunostinta de continutul incheierii si al tuturor actelor din dosar.Supraarbitrul stabileste ordinea audierilor si conduce dezbaterile.Dupa dezbateri orale, arbitrajul ia hotariri.Arbitrajul poate lua hotarire in cauza arbitrala in baza de inscrisuri, documente si de alte dovezi scrise, prezentate de parti, fara dezbateri orale ale cauzei, daca asa au prevazut partile sau daca ele au renuntat la dezbateri orale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.