Procedee de deformare plastica

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

In functie de starea materialului si de conditiile de deformare, volumul semifabricatului poate sa se modifice mai mult sau mai putin in timpul deformarii. Daca semifabricatul a fost inainte deformat la cald, variatia volumului sau este neglijabila. In acest din urma caz, se poate spune ca volumul semifabricatului in timpul deformarii ramane constant.Pentru un semifabricat de forma paralelipipedic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Procedee de deformare plastica

In functie de starea materialului si de conditiile de deformare, volumul semifabricatului poate sa se modifice mai mult sau mai putin in timpul deformarii. Daca semifabricatul a fost inainte deformat la cald, variatia volumului sau este neglijabila. In acest din urma caz, se poate spune ca volumul semifabricatului in timpul deformarii ramane constant.Pentru un semifabricat de forma paralelipipedica, ca cel din figura, in care dimensiunile initiale inainte de deformare sunt ho, bo, lo, iar dimensiunile dupa deformare sunt h1, b1, l1, notand cu V volumul semifabricatului, se poate scrie:

Daca se considera ca se refuleaza un corp paralelipipedic, conform principiului deplasarii punctelor dupa normala cea mai scurta dusa la contur, dreptunghiul se poate imparti in doua trapeze si doua triunghiuri - fig.1.Liniile care despart triunghiurile de trapeze reprezinta limitele zonelor de curgere intr-un anumit sens.
Intensitatea curgerii materialului intr-un anumit sens este proportionala cu lungimea normalei la contur. Pe aceasta baza se poate spune ca, dupa o deformare mica, sectiunea dreptunghiului se va transforma intr-un poligon cu zece laturi.

La o deformare mai mare, conturul sectiunii va lua forma unei elipse, iar prin continuarea deformarii elipsa va tinde sa ia forma unui cerc - fig.2.Pentru ca aceasta lege sa fie valabila in conditiile deformarii plastice a doua piese geometrice asemenea, care au marimi diferite, presiunile de deformare egale intre ele, raportul fortelor de deformare - egal cu patratul, iar raportul lucrului mecanic cheltuit pentru schimbarea formei - egal cu cubul raportului marimilor liniare a celor doua piese, deci:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.