Probleme de mediu

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca va fi o revolutie, omenirea va vedea in curand modalitati noi si complet diferite de a produce si a folosi energia. Electricitatea ar putea fi generata de surse cu poluare zero si folosita, apoi, pentru a genera hidrogen, care, la randul lui, ar alimenta uzine, furnale si automobile cu poluare zero. Acoperisurile vor fi acoperite cu panouri, care produc electricitate din lumina soarelui, iar [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Probleme de mediu

Daca va fi o revolutie, omenirea va vedea in curand modalitati noi si complet diferite de a produce si a folosi energia. Electricitatea ar putea fi generata de surse cu poluare zero si folosita, apoi, pentru a genera hidrogen, care, la randul lui, ar alimenta uzine, furnale si automobile cu poluare zero. Acoperisurile vor fi acoperite cu panouri, care produc electricitate din lumina soarelui, iar fermierii vor obtine, pe langa roadele pamantului, electricitate produsa de vant, care va face posibile refrigerarea si iluminatul in cele mai indepartate colturi ale lumii.

Daca rezultatul va fi o evolutie, s-ar putea ca omenirea sa continue sa foloseasca unii combustibili poluanti (carbunele, petrolul, gazul natural), gasind modalitati noi, mai curate si mai eficiente de utilizare a lor. Automobilele si centralele electrice isi vor dubla sau tripla randamentul, reducandu-si poluarea cu 90%. Locuinte si birouri ultraizolate, becuri electrice si motoare ultraeficiente si linii de productie conduse prin calculator ar putea sa reduca consumul de energie si, odata cu aceasta, poluarea - cu 75%. In loc sa fie construite cu centrale termice si aparate de aer conditionat, locuintele, birourile si chiar satele indepartate ar putea fi echipate cu pile de combustie

- dispozitive compacte, ultracurate, care produc electricitate prin procedee chimice, avand ca produse secundare apa complet pura, caldura si foarte putina poluare atmosferica sau aproape deloc. Automobilele si camioanele vor continua sa mearga cu benzina si motorina produse din petrol, dar vor fi modele "ecologice" cu poluare redusa, datorita concurentei tot mai mari a gazului natural, a metanolului si altor combustibili mai curati. Este una din cele mai vechi surse de energie nepoluanta. Ele au inceput sa fie folosite pe scara larga abia prin anii '70-'80, cand SUA a adoptat mai multe programe destinate sa incurajeze folosirea lor. In California, la sfarsitul lui 1984, functionau deja 8469 de turbine eoliene.

Capacitatea totala ale acestor unitati era de aproximativ 550 MW. Ele erau construite in locuri cu vant puternic, grupate in asa-numitele "wind farms".Turbinele eoliene aveau niste probleme: modificari mari ale vitezei vantului provocau variatii ale intensitatii curentului electric, defectand uneori sistemele de transmisie; paletele adunau reziduuri, care reduceau randamentul. Astfel de turbine pot sa alimenteze orasul San-Francisco - la preturi competitive cu cea produsa de centralele electrice alimentare cu combustibili fosili.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.