Probleme de codare

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.99

nivel: Liceu

De asemenea, spuneau faptul ca am utiliza limbajul mai bine daca l-am folosi cum il folosesc oamenii de stiinta astfel incat sa se refere in mod constant la realitatile pe care le reprezinta.
Teoreticienii in semantica generala au evidentiat caracteristici ale limbajului care fac dificila utilizarea sa corecta. Aceste caracteristici produc dificultati in codare si fac comunicarea dificila.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Probleme de codare

De asemenea, spuneau faptul ca am utiliza limbajul mai bine daca l-am folosi cum il folosesc oamenii de stiinta astfel incat sa se refere in mod constant la realitatile pe care le reprezinta.
Teoreticienii in semantica generala au evidentiat caracteristici ale limbajului care fac dificila utilizarea sa corecta. Aceste caracteristici produc dificultati in codare si fac comunicarea dificila.
2.2.1. Limbajul este static;realitatea este dinamica
Cuvintele in sine nu se schimba pe o perioada de timp, pe cand lumea din jurul nostru este in continua schimbare.

Stiinta moderna a demonstrat ca materia este formata in ultima instanta din particule mici care se deplaseaza foarte rapid. O masa de lemn care pare foarte solida este de fapt in descompunere si oxidare. Peste 20 de ani,ea nu va mai fi poate o masa, ci un morman de lemne de foc.
Realitatea este un proces, insa limbajul pe care trebuie sa-l folosim pentru a descrie este dinamic si static. Un exemplu al naturii procesuale a realitatii este ciclul zilei, Soarele se misca constant, iar pozitia sa pe cer se schimba pe tot parcursul zilei. Cuvintele pe care le avem la dispozitie pentru acest proces in schimbare sunt:ziua si noaptea.

Oricine a urmarit un apus de soare si a incercat sa spuna exact cand se face noapte recunoaste dificultatea potrivirii exacte a acestor doua cuvinte la realitate. Oamenii au inventat si alte cuvinte care sa-i ajute sa faca fata problemei, si anume: amurg, crepuscul, zori de zi. Avem totusi numai cateva cuvinte care sa se refere la un proces in continua schimbare.Orase si oameni se schimba, totusi cuvintele cu care trebuie sa ne referim la ele raman

de obicei neschimbate. Faptul ca nu se schimba cuvintele cu timpul ne poate orbi astfel incat ca credem ca realitatea nu se schimba nici ea. Un om poate petrece 20 de ani visand sa se retraga in Pleasent Valley, un oras linistit pe care l-a vizitat in tinerete, pentru ca apoi sa mearga acolo si sa descopere ca acesta a devenit un oras aglomerat. Numele a ramas acelasi, insa locul s-a schimbat radical.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.