Probleme ale unghiilor

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Taiati unghiile scurt. Unghiile mai lungi sunt mai susceptibile sa se craAZpe sau sa se agate si sa se rupa. Dr. Kechijian recomanda sa le taiati dupa baie, cand sunt mai moi si se rup mai greu.
Tineti o dieta echilibrata. Unghiile casante pot fi rezultatul unui aliment prezent sau absent din dieta dvs., spune dr. Glaser. Tineti o dieta echilibraAZta si luati zilnic un supliment de multivit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Probleme ale unghiilor

Taiati unghiile scurt. Unghiile mai lungi sunt mai susceptibile sa se craAZpe sau sa se agate si sa se rupa. Dr. Kechijian recomanda sa le taiati dupa baie, cand sunt mai moi si se rup mai greu.
Tineti o dieta echilibrata. Unghiile casante pot fi rezultatul unui aliment prezent sau absent din dieta dvs., spune dr. Glaser. Tineti o dieta echilibraAZta si luati zilnic un supliment de multivitamine/multiminerale. Evitati dieteAZle ciudate, restrictive, in care se consuma numai cateva alimente sau care exclud anumite grupe de alimente.

Dublati manusile. Daca spalatul vaselor este o activitate zilnica, dr. Ke-chijian sugereaza sa cumparati mai multe perechi de manusi de bumbac penAZtru a le purta sub cele de cauciuc. Vinilinul manusilor menajere indeparteaAZza de unghii apa si produsele de curatire, in timp ce manusile de bumbac absorb transpiratia, asa incat unghiile si mainile nu vor ajunge sa fie ude leoarca in interiorul manusii.
Evitati acetona. "Dizolvantii de oja pe baza de acetona sunt mai puternici, dar ei pot sa usuce unghiile si sa le faca casante", spune dermatologul Ralph Daniel.

Recurgeti la un dizolvant fara acetona.
Adaugati niste calciu. O carenta de calciu in alimentatie este alta cauza a unghiilor casante, atrage atentia dermatologul Audrey Kunin. Suplimentele de calciu pot face minuni pentru intarirea unghiilor. Daca dieta dvs. nu include 3 portii de lapte, branza sau iaurt in fiecare zi, atunci luati un supliment de calAZciu de 500 mg zilnic daca aveti sub 50 de ani sau de 1000 mg daca aveti peste.

incercati cu soia. Dermatologul Boni Elewski spune ca sunt suficiente 5 g de proteina de soia pe zi ca sa ajute la intarirea unghiilor casante, incercati sa includeti in dieta tofu sau lapte de soia, disponibile la supermarket. Un pahar de 250 ml de lapte de soia furnizeaza 6 g de proteina de soia si nu contine colesterol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.