Problema tarilor ramase in urma din punct de vedere economic

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.99

nivel: Liceu

Tarile slab dezvoltate se pot clasifica, in functie de nivelul de dezvoltare, dupa mai multe criterii: - demografic (natalitatea mare, mortalitate redusa); - economic (venit mic pe locuitor, predominanta agriculturii traditionale, industrie insuficient dezvoltata); - sociologic(analfabetism, neintegrare sociala).Dintre strategiile de dezvoltare aplicate in tarile ramase in urma economic, amintim: [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Problema tarilor ramase in urma din punct de vedere economic

Tarile slab dezvoltate se pot clasifica, in functie de nivelul de dezvoltare, dupa mai multe criterii: - demografic (natalitatea mare, mortalitate redusa); - economic (venit mic pe locuitor, predominanta agriculturii traditionale, industrie insuficient dezvoltata); - sociologic(analfabetism, neintegrare sociala).Dintre strategiile de dezvoltare aplicate in tarile ramase in urma economic, amintim:
1. Strategia "dezvoltare spre interior", care pune in centrul procesului dezvoltarii accelerarea cresterii economice, sporirea veniturilor nationale, pe care le identifica cu progresul economic si social general.

2. Strategia "dezvoltare spre exterior", care urmareste accelerarea procesului dezvoltarii prin participarea cat mai intense si eficienta a economiilor nationale la relatiile economice internationale, in vederea obtinerii de cat mai multe lichiditati.
3. Strategia "dezvoltarea endogena" defineste dezvoltarea drept un proces complex, care integreaza toate sferele productiei sociale, toate ramurile de baza ale economiei.

Principalele directii de actiune pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale populatiei din aceste tari, ar fi:
a) dezvoltarea agriculturii in corelatie cu promovarea unor politici de industrializare a produselor agricole;
b) promovarea in intreaga economie nationala a progresului tehnico-stiintific, a investitiilor si inovatiilor;
c) formarea cadrelor calificate si inalt specializate, nationale, in concordanta cu nevoile

stringente ale economiei si cu tendintele de perspectiva din stiinta si tehnica; d) formarea capitalului si realizarea de investitii.
Inlaturarea subdezvoltarii poate fi infaptuita numai prin intensificarea eforturilor proprii ale tarilor in curs de dezvoltare, eforturi dublate de sprijinul extern efectiv si eficient al tarilor dezvoltate, al intregii comunitatii internationale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.