Problema sociala

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.78

nivel: Facultate

Pentru a fi considerata ca indezirabila, situatia trebuie sa fie constientizata de catre populatie. Daca oamenii nu cunosc nimic despre acea problema, ea va ramane in stare de latenta. Un rol important in definirea unei probleme sociale il joaca valorile. O valoare este o credinta personala despre ceea ce este bun sau rau, drept sau gresit, este o preferinta personala, nu este o ilustrare a realit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Problema sociala

Pentru a fi considerata ca indezirabila, situatia trebuie sa fie constientizata de catre populatie. Daca oamenii nu cunosc nimic despre acea problema, ea va ramane in stare de latenta. Un rol important in definirea unei probleme sociale il joaca valorile. O valoare este o credinta personala despre ceea ce este bun sau rau, drept sau gresit, este o preferinta personala, nu este o ilustrare a realitatii.
2.Constiinta publica.

Un cataclism natural nu poate fi considerat ca fiind o problema sociala, deoarece nu a fost cauzat de actiunea sau inactiunea oamenilor, dar unele efecte generale ale cataclismului( un uargan) pot fi considerate probleme sociale. Ca urmare a faptului ca afecteaza un numar mare de oameni, problemele sociale sunt definite in functie de consecintele lor sociale.. Trebuie facuta distinctia intre probleme sociale si probleme individuale.

Un divort in familie nu reprezinta o problema sociala, insa daca intr-o societate avrem o rata foarte mere a divorturilor, cauzele nu mai sunt numai de ordin personal ci au in mare parte origini societale.
Caracteristici principale ale unei probleme sociale.
1. Aparitia unei probleme sociale este indisolubil legata de manifestarea unei neconcordante intre ceea ce ar trebui sa fie oamenii si ceea ce sunt in realitate( neconcordante intre situatia sociala existenta si normele sociale).

2. O problema sociala poate fi in multe cazuri consecinta neanticipata, nedorita si indirecta a modelelor institutionalizate ale comportamentului social.3. Diferite structuri au probleme distincte funstie de caracteristicile, valorile si scopurile/interesele lor distincte.4. In functie de particularitatile structurilor sociale, solutiile date acestor probleme sunt diferite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.