Proba raportului juridic civil concret

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

). Dupa modul lor de intocmire, inscrisurile preconstituite se clasifica in inscrisuri autentice si inscrisuri sub semnatura privata)
B. dupa scopul in care au fost intocmite, precum si dupa efectul lor, inscrisurile se impat in: originare sau primordiale (sunt intocmite in vederea constatarii incheierii, modificarii sau stingerii unui rap jur), recognitive (sunt intocmite in scopul recuno[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Proba raportului juridic civil concret

). Dupa modul lor de intocmire, inscrisurile preconstituite se clasifica in inscrisuri autentice si inscrisuri sub semnatura privata)
B. dupa scopul in care au fost intocmite, precum si dupa efectul lor, inscrisurile se impat in: originare sau primordiale (sunt intocmite in vederea constatarii incheierii, modificarii sau stingerii unui rap jur), recognitive (sunt intocmite in scopul recunoasterii existentei unui inscris original pierdut, pentru a-l inlocui) si confirmative (sunt intocmite pt a confirma un act jur civ lovit de nulitate relativa).

C. dupa modul lor de intocmire, inscrisurile preconstituite se clasifica in inscrisuri autentice si inscrisuri sub semnatura privata.
D. dupa raportul dintre ele, inscrisurile se impart in originale si copii.
2. Inscrisurile autentice: Art. 1171 C.civ defineste inscrisurile autentice ca fiind acelea care s-au facut cu solemnitatile cerute de lege, de un functionar public, care are dreptul de a functiona in locul unde actul s-a incheiat. Constituie inscrisuri autentice:

inscrisurile autentice notariale, actele de stare civila, hotararile judecatoresti, procesele-verbale intocmite intocmite de agentii procedurali insarcinati cu inmanarea actelor de procedura, etc.
2.2 Avantajele inscrisului autentic:
- Inscrisul autentic se bucura de o prezumtie de autenticitate si validitate, astfel incat cel care il foloseste este scutit de orice dovada, proba contrarie revenind celui care il contesta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.