Prioritatile dezvoltarii Judetului Mures

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dezvoltarea economica durabila nu poate fi conceputa decat intr-un sistem integrat care sa cuprinda sectoarele economice, infrastructura de transport si comunicatii si activitatile administrative si sociale.
Dezvoltarea si diversificarea industriei, imbunatatirea calitatii serviciilor turistice si dezvoltarea tuturor serviciilor sunt strict conditionate de modernizarea si dezvoltarea infras[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prioritatile dezvoltarii Judetului Mures

Dezvoltarea economica durabila nu poate fi conceputa decat intr-un sistem integrat care sa cuprinda sectoarele economice, infrastructura de transport si comunicatii si activitatile administrative si sociale.
Dezvoltarea si diversificarea industriei, imbunatatirea calitatii serviciilor turistice si dezvoltarea tuturor serviciilor sunt strict conditionate de modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport, comunicatii si nu numai.

Pentru facilitarea schimburilor comerciale, cu implicatii directe asupra atragerii investitorilor straini si pentru punerea in valoare a obiectivelor turistice din judet, se are in vedere asigurarea accesibilitatii la reteaua aeriana, feroviara si rutiera, respectiv dezvoltarea si modernizarea Aeroportului Tirgu Mures, modernizarea cailor rutiere si extinderea retelelor telefonice la nivelul tuturor localitatilor prin utilizarea de tehnologii adecvate.

O deosebita importanta trebuie acordata valorificarii altor surse de energie. Interventiile in sensul imbunatatirii infrastructurii, imbunatatirii accesului la facilitati publice si regenerarea mediului comun se impun mai ales in zonele care sunt ramase in urma. Pentru a rezolva problemele prezentate si a atinge obiectivele propuse, interventiile se vor axa pe 3 masuri de dezvoltare.

Vor fi sustinute financiar studii prin care sa fie identificate arterele de transport cu impact maxim in dezvoltarea economica a judetului, care sa usureze schimburile de produse si servicii si prin modernizarea cu prioritate a cailor de acces spre zonele cu impact economic si spre statiunile si zonele turistice. Se va acorda sustinere financiara pentru sustinerea unor lucrari atat din sfera infrastructurii de transport si comunicatii cat si a infrastructurii din domeniul social.

Prin imbunatatirea infrastructurii va creste atractivitatea judetului pentru investitori. Potentialul economic al judetului va creste, vor fi facilitate legaturile intre centrele de importanta regionala, se va imbunatati statutul ariilor urbane dezavantajate. Toate acestea vor conduce la imbunatatirea calitatii vietii si vor ajuta la construirea unui mediu comun atractiv, mai ales in zonele ramase in urma. In mod concret se va urmari:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.