Principiile reflexologiei

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Hiroshi Motoyama, un medic si vindecator japonez, in urma studiului zonelor si meridianelor de acupunctura, a realizat harta electrica a terminatiilor meridianelor la degetele de la maini si de la picioare, pe care le-a denumit seiketsuI. Pentru aceasta , Motoyama a pus la punct un aparat pentru detectarea blocajelor energetice prin masurarea variatiilor impulsurilor electrice la nivelul terminati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Principiile reflexologiei

Hiroshi Motoyama, un medic si vindecator japonez, in urma studiului zonelor si meridianelor de acupunctura, a realizat harta electrica a terminatiilor meridianelor la degetele de la maini si de la picioare, pe care le-a denumit seiketsuI. Pentru aceasta , Motoyama a pus la punct un aparat pentru detectarea blocajelor energetice prin masurarea variatiilor impulsurilor electrice la nivelul terminatiilor meridianelor, fiind capabil sa diagnosticheze boala inainte de instalarea manifestarilor fizice ale acesteia.

Realizarea lui Motoyama confirma ceea ce vindecatorii au stiut de milenii: cand un punct de pe meridian este blocat, fluxul energetic scade sau se acumuleaza, iar in acel punct apare congestia. In timp, aceasta congestie se paote manifesta fizic sub forma de disfunctie a zonei sau organului respectiv. Pe de alta parte, daca blocajul este indepartat prin sedite de reflexoterapie, iar echilibrul adecvat si fuctia normala se restabilesc, procesul de autovindecare poate incepe, iar simptomele si durerea vor disparea. Eficienta multora, daca nu a tuturor terapiilor complementare, se bazeaza pe principiul simplu al eliminarii blocajelor de flux energetic in vederea activarii procesului de vindecare.

Corespunzator zonelor anatomice constitutive ale corpului si a proiectiei organelor pe extremitati, au fost trasate si principalele mlinii de pe maini si picioare. Acestea intersecteaza cele 10 zone descrise anterior si impart picioarele si mainile in sectoare largi, corespunzatoare unor regiuni importante ale corpului si functiunilor sale.Linia diafragmei - este linia secundara ce separa toracele de abdomen.

Ea porneste de sub mont, imediat sub oasele metatarsiene, descrie o linie paralela cu linia umerilor, marcand totodata terminatia zonei mai late a labelor, corespondenta cutiei torcice. Este usor de localizat, deoarece culoarea tegumentelor deasupra acestei linii este mai inchisa decat cea de dedesubt. Pe maini, linia diafragmei este la aproximativ 2,5 cm sub articulatia dintre index si mana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.