Principiile generale ale dreptului european al mediului

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Schimbul de informatii reprezinta un aspect fundamental al protectiei mediului prin componenta programului care vizeaza evaluarea mediului global (Earthwatch).
Planul de Actiune al Conferintei de la Stockholm a urmarit institutionalizarea schimbului de informatii, pentru a asigura circularea cunostintelor in cadrul comunitatilor stiintifice si pentru a furniza factorilor de decizie la toate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Principiile generale ale dreptului european al mediului

Schimbul de informatii reprezinta un aspect fundamental al protectiei mediului prin componenta programului care vizeaza evaluarea mediului global (Earthwatch).
Planul de Actiune al Conferintei de la Stockholm a urmarit institutionalizarea schimbului de informatii, pentru a asigura circularea cunostintelor in cadrul comunitatilor stiintifice si pentru a furniza factorilor de decizie la toate nivelurile cele mai bune cunostinte disponibile, in forma utila si la momentul oportun.

PLANUL DE ACTIUNE AL CONFERINTEI DE LA STOCKHOLM
Recomandari pentru masuri la nivel international (Recomandarea 2)
1. Se recomanda ca Guvernele sa desemneze...domeniile in care si-au asumat obligatii (sau in care sunt pregatite sa isi asume obligatii) privind un program pe termen lung, pentru ameliorarea mediului nivel global. a) In acest sens, tarile sunt invitate sa impartaseasca la nivel international, toate informatiile importante privind problemele cu care se confrunta si solutiile pe care le concep pentru dezvoltarea acestor domenii.

b) Tarile care doresc sa lanseze un program de ameliorare a mediului, trebuie sa fie pregatite sa coopereze la nivel international si sa primeasca indrumari si asistenta de la organismele internationale competente. Suplimentar fata de contributia semnificativa pe care o aduce la aprofundarea intelegerii problemelor de mediu, prin cerintele de raportare periodica, schimbul de informatii reprezinta unul dintre cele mai importante instrumente pentru monitorizarea implementarii la nivel national, a obligatiilor asumate la nivel international, pentru protectia mediului.

Principiile notificarii si consultarii cu statele al caror mediu poate fi afectat s-au cristalizat in numeroase tratate internationale. Astfel:
a) Principiul notificarii preliminare impune obligatia fiecarui stat care are planificata o activitate ce poate produce un prejudiciu, de a furniza in timp util statului potential afectat, toate informatiile necesare, pentru ca acesta sa poata lua masurile care se impun pentru a preveni pagubele ce pot fi provocate asupra teritorilului sau si, daca este necesar, de a demara consultari cu statul in cauza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.