Principiile drepturilor fundamentale ale omului

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.89

nivel: Facultate

Convingerile susnumite presupun doua elemente de o importanta deosebita, primul fiind o traditia reprezentata de anumite reguli statornicite in timp si adoptate normelor juridice, iar al doilea element este reprezentat de o tendinta continua de inovatie si schimbare profunda.Studierea principiilor de drept este de o importanta teoretica si practica exprimata prin legatura dintre principiile de dre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Principiile drepturilor fundamentale ale omului

Convingerile susnumite presupun doua elemente de o importanta deosebita, primul fiind o traditia reprezentata de anumite reguli statornicite in timp si adoptate normelor juridice, iar al doilea element este reprezentat de o tendinta continua de inovatie si schimbare profunda.Studierea principiilor de drept este de o importanta teoretica si practica exprimata prin legatura dintre principiile de drept laolalta cu ansamblul conditiilor sociale, si cu situatia din societate - acea societate si acele principii evoluand intr-un ritm lent, si conservator.

Rolul esential al principiilor dreptului il reprezinta corelarea sistemului juridic si punerea de acord cu progresele sociale.
Doua idei fundamentale stau la baza existentei omenirii, exprimate prin egalitatea si libertatea oamenilor intr-un stat de drept, aceste concepte juridice, transformandu-se in principii ale dreptului.
Din cele expuse deducem si notiunea de principii ale dreptului care stau la baza unui sistem juridic a unui stat de drept, acel sistem juridic dezvoltandu-se paralel cu insasi societatea care reprezinta acel stat.

Principiile dreptului sunt exprimate prin asigurarea bazelor legale de functionare a statului, prin principiul libertatii si egalitatii, principiul responsabilitatii si prin principiul echitatii si justitiei.
Drepturile si libertatile fundamentale ale omului si cetateanului, sunt constituite de o realitate si de o finalitate a intregii activitati umane, democratice si progresiste. Problematica drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si cetateanului este reglementata de dreptul constitutional in plan intern si este in acelasi timp obiect al reglementarilor de drept international public.Drepturile fundamentale cetatenesti sunt definite ca fiind anumite drepturi subiective, esentiale pentru cetateni iar datorita importantei lor sunt inscrise in acte deosebite precum declaratii de drepturi si legi fundamentale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.